Παρουσιάστηκε το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης του Μολύβου

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνέδριο Βιοτουρισμού

10/10/2013 - 16:06

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου συμμετείχε στο Συνέδριο «Βιοτουρισμός: “Μοχλός για συνεργασία και ανάπτυξη”», που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013, στις Πρέσπες της Φλώρινας.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου συμμετείχε στο Συνέδριο «Βιοτουρισμός: “Μοχλός για συνεργασία και ανάπτυξη”», που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013, στις Πρέσπες της Φλώρινας.

Ο πρόεδρος, Νίκος Μόλβαλης, παρουσίασε το μοντέλο που προωθεί ο Φορέας για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την επιτυχημένη διασυνοριακή τουριστική συνεργασία εξερχόμενου και εισερχόμενου τουρισμού στο νησί της Λέσβου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις δράσεις του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, δράσεις που προσφέρουν μια συνολική κοινωνική εμπειρία και συνθέτουν το βιοτουριστικό προϊόν του Μολύβου και της Λέσβου.

Το βιοτουριστικό προϊόν, όπως ανέλυσαν οι ομιλητές του Συνεδρίου, περιλαμβάνει το σύνολο της ζωής και της δράσης, τα φυσικά και πολιτιστικά στοιχεία κάθε περιοχής, τη βιοποικιλότητα, τη γεωμυθολογία, την τοπική αρχιτεκτονική, την αγροτική και πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική ιστορία. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, στα παραγωγικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και στο σύνολο των δραστηριοτήτων στη φύση που μπορεί να έχει κάθε επισκέπτης.

Όλες οι μορφές θεματικού τουρισμού παρουσιάζονται ως αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις που συνθέτουν το βιοτουριστικό προϊόν. Η ολοκληρωμένη, δηλαδή, κοινωνική εμπειρία στην περιοχή, η επαφή με τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους και η συμμετοχή στα δρώμενα της περιοχής.

Ομιλητές στο Συνέδριο ήταν η καθηγήτρια Αγνή Βλαβιανού - Αρβανίτη, πρόεδρος και ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία, Λεωνίδας Ροκανάς, ο πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα, Dashnor Dervishi, ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιώτζης, ο δήμαρχος Πρεσπών, Βασίλης Τσέπας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey