Κορυφαίο κρασί το «Δάφνις και Χλόη»

01/07/2012 - 05:56
Μια εξαιρετική βραδιά για τους φίλους του καλού κρασιού διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γευστικής και Εικαστικής Παρέμβασης Οίνου «Περί οίνου ο λόγος» και το οινοποιείο του «Οινοφόρου Μεγαλοχωρίου», στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου.
Μια εξαιρετική βραδιά για τους φίλους του καλού κρασιού διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γευστικής και Εικαστικής Παρέμβασης Οίνου «Περί οίνου ο λόγος» και το οινοποιείο του «Οινοφόρου Μεγαλοχωρίου», στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου. Κατά τη διάρκειά της, τα μέλη του Συλλόγου και οι φίλοι του οινοποιείου ξεναγήθηκαν στους χώρους του τελευταίου και ενημερώθηκαν για τα βήματα ανάπτυξης που έχει κάνει έως σήμερα. Τα κρασιά «Δάφνις και Χλόη» λευκό, «Δάφνις και Χλόη» κόκκινο και «Μάκαρα» είναι τοποθετημένα σε 370 σημεία πώλησης και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές τους στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τις χώρες της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, sommelier Δημήτρης Διρχαλίδης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία του έχει το κρασί στη γευστική κουλτούρα των Ελλήνων όπως αυτή διαμορφώθηκε στους αιώνες. Υπογράμμισε την ανάγκη το κρασί να συνδυάζεται αρμονικά με το γεύμα ή το δείπνο. Το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Λέσβου, σε συνδυασμό με το μικροκλίμα του νησιού και τη γεωλογική μορφολογία του, δίνουν εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια τοπικών ποικιλιών. Αυτά τα σταφύλια, σύμφωνα με το sommelier, μπορούν να δώσουν πολύ καλής ποιότητας κρασιά, όπως είναι αυτά που παράγει ο «Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου».
Παράλληλα ο κ. Διρχαλίδης έκανε μια σύντομη παρουσίαση του τρόπου που γίνεται μια γευσιγνωσία κρασιού.

Η γευσιγνωσία
Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, τα μέλη του Συλλόγου αποσύρθηκαν σε ιδιαίτερο χώρο του οινοποιείου, όπου πραγματοποιήθηκε κάθετη, φανερή, ομαδική γευσιγνωσία στα τρία κρασιά του.
Η γευσιγνωσία περιελάμβανε αξιολόγηση των κρασιών για το χρώμα τους, το άρωμά τους, τη γεύση και την επίγευσή τους.
Περίπου 45 λεπτά αργότερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο αντιπρόεδρος, Tim Brooks, και ο γραμματέας, Παρασκευάς Ψάνης, ανακοίνωσαν το αποτέλεσμα της γευσιγνωσίας. Το λευκό «Δάφνις και Χλόη» και το «Μάκαρα» απέσπασαν 86 βαθμούς στους 100 και το κόκκινο «Δάφνις και Χλόη» 90 βαθμούς στους 100.
Όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο οινοποιείο είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα τρία κρασιά με τυροκομικά προϊόντα και αλλαντικά που είχε προτείνει ο κ. Διρχαλίδης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey