Κοινή ενημερωτική εκδήλωση των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στη Σμύρνη, για την απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βίζας

Πιο εύκολα Τούρκοι τουρίστες

20/06/2013 - 15:45

Το «φυτίλι» για περαιτέρω αύξηση των Τούρκων τουριστών στα νησιά «ανάβουν» οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που προχωρούν τις επόμενες μέρες σε προωθητική ενέργεια προβολής της νέας απλουστευμένης διαδικασίας έκδοσης βίζας, στη μεγάλη αγορά της Σμύρνης.

Το «φυτίλι» για περαιτέρω αύξηση των Τούρκων τουριστών στα νησιά «ανάβουν» οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που προχωρούν τις επόμενες μέρες σε προωθητική ενέργεια προβολής της νέας απλουστευμένης διαδικασίας έκδοσης βίζας, στη μεγάλη αγορά της Σμύρνης. Ανάλογη εκδήλωση προγραμματίζει το Βόρειο Αιγαίο για την επόμενη χρονιά και στην Κωνσταντινούπολη, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει στο έπακρο τις διευκολύνσεις που απορρέουν απ’ την εφαρμογή του μέτρου έκδοσης βίζας στους λιμένες υποδοχής στο ανατολικό Αιγαίο.

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, και προς διευκόλυνση των Τούρκων επισκεπτών, υπάρχει δυνατότητα έκδοσης βίζας στα λιμάνια Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου, Κω και Ρόδου για τους προερχόμενους από χώρες εκτός Συνθήκης Schengen. Ειδικά για το 2013, υπήρξαν ακόμη ευνοϊκότεροι όροι έκδοσης βίζας στα λιμάνια, αφού μειώθηκε το κόστος έκδοσής της στο μισό απ’ το 2012, ενώ παράλληλα αυξήθηκε η περίοδος και οι φορές χρήσης της για είσοδο στα νησιά, κάνοντάς την ακόμη πιο συμφέρουσα.

Ενημέρωση του κοινού
Την προηγούμενη βδομάδα, στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έγινε ομόφωνα δεκτή πρόταση του περιφερειάρχη Νάσου Γιακαλή να πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη κοινή εκδήλωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την επίσημη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σμύρνης, προκειμένου να ενημερωθεί το τουρκικό κοινό για τα νέα δεδομένα που διέπουν την έκδοση βίζας.

Όπως φαίνεται στη σχετική απόφαση, ο κ. Γιακαλής εισηγούμενος το θέμα αναφέρθηκε στην τεράστια αύξηση που παρατηρήθηκε στις επισκέψεις Τούρκων τουριστών στη χώρα μας μετά την απελευθέρωση απ’ την ανάγκη έκδοσης βίζας των Τούρκων υπηκόων που κατείχαν «πράσινα διαβατήρια». Κι αυτό, παρ’ ότι τέτοια διαβατήρια έχει μόνο το 8% του πληθυσμού.

Αναλόγως, λοιπόν, η έκδοση βίζας στο λιμάνι υποδοχής, διαδικασία που δε συνεπάγεται τα ίδια έξοδα και το χρόνο αναμονής που απαιτεί η κανονική διαδικασία, μπορεί να προσελκύσει σαφώς μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, αφού αφορά σαφώς περισσότερο πληθυσμό.

Αυτό το κοινό, δυνητικούς επισκέπτες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, προτίθενται να ενημερώσουν οι δύο Περιφέρειες στην εκδήλωση που προγραμματίζουν μέσα στον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, οι δράσεις προβολής των νέων απλουστευμένων διαδικασιών έκδοσης βίζας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία και διανομή ενημερωτικού εντύπου στην εκδήλωση που θα γίνει στη Σμύρνη, αλλά και άλλες παράλληλες ενέργειες, όπως η φιλοξενία στα πέντε λιμάνια της ειδικής ρύθμισης επιλεγμένων εκπροσώπων μεγάλων τοπικών μέσων ενημέρωσης, από περιοχές απ’ τις οποίες και προέρχονται οι επισκέπτες των νησιών.

Την όλη δράση ανέλαβε για λογαριασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να συντονίσει και να εκτελέσει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, λόγω της άμεσης γειτνίασης της Χίου με την πόλη της Σμύρνης, ενώ αποφασίστηκε να προγραμματιστεί την επόμενη χρονιά η συνδιοργάνωση παρόμοιας εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη, που θα αναλάβει να συντονίσει η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου ή Σάμου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey