Νέο πρόγραμμα για τους Εστιάτορες του Μολύβου

12/04/2013 - 16:24

Το πρόγραμμα «Διαρθρωτική προσαρμογή των επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης» ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Μολύβου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Το πρόγραμμα «Διαρθρωτική προσαρμογή των επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης» ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Μολύβου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να υλοποιείται στις αρχές Μαΐου και έχει προϋπολογισμό 226.000 ευρώ. Σε αυτό έχουν ενταχθεί 24 επιχειρήσεις μέλη του Σωματείου, οι οποίες θα καταρτίσουν 76 εργαζομένους.

Οι τομείς κατάρτισης είναι: Βασικές γνώσεις λειτουργίας και χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, Εστιατορική τέχνη, Στοιχεία μαγειρικής τέχνης, Μπαρ - Οινολογία - Έλεγχος, Εμπορευματογνωσία, Τροφογνωσία, Επικοινωνία, Δημόσιες σχέσεις, Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας, Εργασιακές σχέσεις και βασικές αρχές λειτουργίας των επιχειρήσεων, Προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ..

Το Σωματείο έχει υλοποιήσει άλλα τρία προγράμματα επιμόρφωσης εργαζομένων τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης άλλων δύο για τον επόμενο χειμώνα, με αντικείμενο την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων σύμφωνα με τις προδιαγραφές τού ΕΦΕΤ. Στις 5 και 6 Απριλίου 2013 ολοκλήρωσε το αντίστοιχο σεμινάριο για τα μέλη ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Νίκος Μόλβαλης παρουσίασε το διοικητικό απολογισμό για την τριετία που πέρασε.

Μια από τις βασικές δράσεις που ανέπτυξε το Σωματείο, ήταν και η διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εστίαση τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Σωματείο τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 7:30 το απόγευμα, με θέμα: «Προβλήματα του κλάδου της εστίασης και των Συναφών Επαγγελμάτων και τρόποι αντιμετώπισης», με ομιλητές τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΣΕ) και πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ, Γιώργο Καββαθά, και τον ελεγκτή του Υπουργείου Οικονομικών και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργο Κατουσέλη.

Η συνέλευση του Σωματείου ολοκληρώθηκε με την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για να προετοιμάσει τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey