Θετική γνωμοδότηση από το ΣΑΣ

«Ναι» στο Blue Star Patmos

25/06/2012 - 18:15

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Με 20 θετικές ψήφους, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, χθες Παρασκευή αργά το απόγευμα, ενέκρινε τη δρομολόγηση του «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση στις 2 το μεσημέρι, λόγω της ορκωμοσίας της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ:

Με 20 θετικές ψήφους, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, χθες Παρασκευή αργά το απόγευμα, ενέκρινε τη δρομολόγηση του «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση στις 2 το μεσημέρι, λόγω της ορκωμοσίας της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το «Blue Star Patmos», που μόλις ολοκληρώθηκε η ναυπήγησή του στα ναυπηγεία Daewoo της Νότιας Κορέας, προορίζεται για την κύρια γραμμή του Βορείου Αιγαίου. Το πλοίο έχει μεταφορική ικανότητα 2.000 επιβατών και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή αγορά του βορείου Αιγαίου.

Η συνεδρίαση, όπως αναμενόταν, ήταν θυελλώδης, καθώς η ΝΕΛ δε δεχόταν με τίποτα τη δρομολόγηση του πλοίου. Η οριστική απόφαση για τη δρομολόγηση θα ληφθεί από το νέο υπουργό, Κωστή Μουσουρούλη, μια και η απόφαση του ΣΑΣ έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Η ΝΕΛ αυτήν τη φορά δεν έθεσε ζήτημα παράνομης σύνθεσης του ΣΑΣ, όμως υποστήριξε ότι είναι εκπρόθεσμη η αίτηση που κατέθεσε η Blue Star. Ο εκπρόσωπός της, όπως ήταν φυσικό, ψήφισε κατά της δρομολόγησης του πλοίου.

Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης, τόνισε ότι είναι ευτύχημα να έρχονται τέτοια πλοία στο Αιγαίο. Όμως η εκπρόθεσμη αίτηση της Βlue Star δεν μπορεί να παραγνωριστεί, καθώς δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στους ανταγωνιστές της. Έτσι πρότεινε να εγκριθεί η δρομολόγηση του πλοίου, αλλά τα δρομολόγιά του να ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου. Η πρόταση αυτή πήρε μόνο τη δική του ψήφο.

Κύκλοι τής ΝΕΛ έλεγαν χθες το απόγευμα ότι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη για την απόφαση που αφορά στο «Blue Star Patmos», αλλά και για την απόφαση που αφορά στην έκτακτη δρομολόγηση του «Νήσος Μύκονος» στη γραμμή Πειραιάς - Ικαρία - Σάμος για ενάμιση μήνα, θεωρώντας ότι οι αποζημιώσεις που θα εισπράξει η εταιρεία είναι τέτοιες, που θα βελτιώσουν θεαματικά τα οικονομικά της μεγέθη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα, στο φύλλο τού «Ε» της Τρίτης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey