Η TurYol στη γραμμή Μυτιλήνης - Αϊβαλιού

Επιτέλους, μια σοβαρή εταιρεία στη γραμμή!

09/05/2012 - 15:25

Μια νέα τουρκική επιχείρηση θα δραστηριοποιηθεί φέτος στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Λέσβου με το Αϊβαλί. Πρόκειται για την εταιρεία TurYol, αντιπρόσωπος της οποίας στη Λέσβο είναι ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής. Η TurYol αγόρασε το πλοίο «Midili», το οποίο μετονόμασε σε «Lesvos», ενώ αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε ναυπηγείο προκειμένου να υποστεί μετασκευές.

Μια νέα τουρκική επιχείρηση θα δραστηριοποιηθεί φέτος στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Λέσβου με το Αϊβαλί. Πρόκειται για την εταιρεία TurYol, αντιπρόσωπος της οποίας στη Λέσβο είναι ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής. Η TurYol αγόρασε το πλοίο «Midili», το οποίο μετονόμασε σε «Lesvos», ενώ αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε ναυπηγείο προκειμένου να υποστεί μετασκευές που θα του επιτρέψουν να μεταφέρει φορτηγά, Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία. Μαζί με αυτό θα δρομολογηθούν και τα πλοία της εταιρείας «Kaptan Sevket» και «Enabircan».

Άμεσα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή, πρόκειται να γίνει το πρώτο δρομολόγιο, με γκρουπ Τούρκων τουριστών.

Το πλοίο θα έχει αφετηρία το λιμάνι του Αϊβαλιού και τερματισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης. Σύντομα αναμένεται να δρομολογηθεί πλοίο και στη γραμμή Μυτιλήνης - Φώκαιας. Η δρομολόγηση σε αυτήν τη γραμμή θα εξαρτηθεί από την ύπαρξη ικανοποιητικής κίνησης Τούρκων τουριστών από τη Σμύρνη προς τη Μυτιλήνη.

Χθες το μεσημέρι, ο κ. Λαζαρής για αυτήν τη νέα επιχειρηματική του δραστηριότητα, μιλώντας στο «Ε», σημείωσε: «Η TurYol είναι μια μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, στις αστικές θαλάσσιες μεταφορές. Καθημερινά μεταφέρει 100.000 άτομα με 150 πλοία της. Η είσοδός της στη γραμμή Μυτιλήνης - Αϊβαλιού θα υποστηριχθεί με μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τη Λέσβο στα πλοία της εταιρείας. Στόχος της είναι να αξιοποιήσει και να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα Τούρκων τουριστών προς τη Λέσβο.

Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι ίδια για Έλληνες και Τούρκους επιβάτες, και θα κυμαίνεται από 25 έως 30 ευρώ το άτομο.

Ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι επιχειρηματίας ο Γιουνούς Τσαμά, και πρόκειται να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη τις επόμενες ημέρες.

Ξεχωριστοί επισκέπτες
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο επισκέφθηκαν τη Λέσβο τα εγγόνια του τελευταίου Τούρκου ιδιοκτήτη τού «Σάρλιτζα Παλλάς», μαζί με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Επρόκειτο για ένα μικρό γκρουπ δέκα ατόμων.

Οι Εμρέ και Οτζάν Ουγιουγκούν, εγγόνια του Ιμπραχίμ Ουγιουγκούν, τελευταίου ιδιοκτήτη τού «Σάρλιτζα Παλλάς», είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ιστορικό ξενοδοχείο που βρίσκεται στην παραλία της Σκάλας Θερμής, και να φωτογραφηθούν στους χώρους του.

Κατά την παραμονή τους στο νησί, επισκέφθηκαν το Μόλυβο, την Αγιάσο, το Πλωμάρι, το Πέραμα και τη Σκάλα Συκαμνιάς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey