Υπογράφτηκε χθες η σύμβαση παραχώρησης για 40 χρόνια στην κοινοπραξία Folli Follie Group (ΚΑΕ) - Setur A.Ş.

Με νοικάρη η μαρίνα!

04/05/2012 - 13:23

Η διανυόμενη προεκλογική περίοδος μετέφερε στην Αθήνα την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της μαρίνας Μυτιλήνης, που από χθες το μεσημέρι και τυπικά έχει «νοικάρη». Μία ελληνοτουρκική κοινοπραξία που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, προκειμένου να γυρίσει σε μια νέα σελίδα την τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου.

Η διανυόμενη προεκλογική περίοδος μετέφερε στην Αθήνα την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της μαρίνας Μυτιλήνης, που από χθες το μεσημέρι και τυπικά έχει «νοικάρη». Μία ελληνοτουρκική κοινοπραξία που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, προκειμένου να γυρίσει σε μια νέα σελίδα την τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου και με βάση τη μαρίνα της Μυτιλήνης να φέρει τους υψηλού εισοδήματος τουρίστες που έως τώρα δεν έχει γνωρίσει το νησί.

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Σηφουνάκη, που προσκλήθηκε στην τελετή, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος υπέγραψε χθες για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης τη σύμβαση μίσθωσης για την παραχώρηση της μαρίνας Μυτιλήνης στην κοινοπραξία των εταιρειών Folli Follie Group (ΚΑΕ) και Setur Servis Turistik A.Ş., στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου.

Η υπογραφή της σύμβασης επρόκειτο να γίνει στη Μυτιλήνη προ διμήνου περίπου, αλλά αναβλήθηκε για να ελεγχθεί απ’ την «επιτροπή για την άρση απαγόρευσης δικαιοπραξιών σε παραμεθόριες περιοχές» η νομιμότητα της τουρκικής εταιρείας που μετέχει στην κοινοπραξία. Η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως στις 30 Μαρτίου κι ενώ προγραμματιζόταν η υπογραφή της σύμβασης, προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Έτσι, αποφασίστηκε η μακροχρόνια εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα της Μυτιλήνης, για χρονικό διάστημα 40 ετών και με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ, να επικυρωθεί τυπικά στην Αθήνα, στο γραφείο του κ. Αλιβιζάτου στο Σύνταγμα.



Εφάπαξ και έργα
Θυμίζουμε πως, εκτός του ετήσιου μισθώματος, προβλέπεται και η καταβολή εφάπαξ ανταλλάγματος στο ίδιο ύψος του μισθώματος, κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Χθες, στην τελετή που ξεκίνησε στις 4:30 το απόγευμα, αναμενόταν να γίνει αναφορά και στην επενδυτική πρόταση της κοινοπραξίας, που αφορά στην υλοποίηση μιας σειράς έργων στο χερσαίο χώρο της μαρίνας, συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 630.000 ευρώ. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για τη λειτουργία εντός των χερσαίων εγκαταστάσεων εμπορικών καταστημάτων, αναψυκτηρίου, εστιατορίου, σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων, μονάδας τεχνικής υποστήριξης σκαφών, γραφείων εξυπηρέτησης και πρώτων βοηθειών, όπως και υπηρεσιών λιμεναρχείου και τελωνείου.

Όπως ανέφερε σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», την προεδρία στη «Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.» θα αναλάβει από την πλευρά της Folli Follie Group ο Γιώργος Κουτσολιούτσος, ενώ την αντιπροεδρία θα αναλάβει εκπρόσωπος από την τουρκική εταιρεία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey