Η μεταφορά τής ΔΟΥ Πλωμαρίου στη Μυτιλήνη επιβαρύνει μηνιαίως το Δημόσιο κατά 650 ευρώ

Κοστίζει ακριβά η… οικονομία

28/04/2012 - 15:11

Η μνημονιακή επιλογή να συρρικνωθεί το δίκτυο των ΔΟΥ στην ελληνική περιφέρεια, προκειμένου εκτός των άλλων να επιτευχθεί περιστολή των δαπανών του Δημοσίου, τουλάχιστον στη Λέσβο είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Η μνημονιακή επιλογή να συρρικνωθεί το δίκτυο των ΔΟΥ στην ελληνική περιφέρεια, προκειμένου εκτός των άλλων να επιτευχθεί περιστολή των δαπανών του Δημοσίου, τουλάχιστον στη Λέσβο είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί η μετακόμιση της ΔΟΥ Πλωμαρίου στη Μυτιλήνη επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο με 650 ευρώ μηνιαίως. Πώς; Με την ενοικίαση αποθήκης για την τοποθέτηση του αρχείου της Εφορίας, το οποίο αν έμενε στο Πλωμάρι, θα φιλοξενούνταν δωρεάν στο δημοτικό ακίνητο το οποίο το στέγαζε.

Το επιχείρημα που κατά κόρον προέβαλλε η κυβέρνηση ως απάντηση στις διαμαρτυρίες των Πλωμαριτών που επέμεναν για μια σειρά λόγων να μείνει η ΔΟΥ στο Πλωμάρι, ήταν πως μόνο έτσι θα υπάρξει οικονομία. Ακόμη και όταν ο Δημήτρης Βουνάτσος ανέλαβε τη δέσμευση ο Δήμος Λέσβου, σύμφωνα και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να παρέχει δωρεάν στέγαση στην Οικονομική Υπηρεσία σε δημοτικό ακίνητο, όπως και σε κάθε άλλη υπηρεσία που επρόκειτο να απομακρυνθεί, ο κεντρικός σχεδιασμός δεν ανατράπηκε.

Νοικιάστηκε νέος χώρος
Πριν λίγες μέρες οριστικοποιήθηκε απ’ τη ΔΟΥ Μυτιλήνης η ενοικίαση ακινήτου «για την κατ’ επέκταση στέγαση της ΔΟΥ Μυτιλήνης (Μυτιλήνης - Πλωμαρίου)». Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κρίθηκε απ’ την αρμόδια επιτροπή ότι «χρειάζεται η απευθείας μίσθωση για τη στέγαση του αρχείου της καταργηθείσας ΔΟΥ Πλωμαρίου».

Πιο συγκεκριμένα, νοικιάστηκε από εξαγωγική εταιρεία ελαιολάδου ο ισόγειος χώρος στο ακίνητο που ήδη στεγάζει τη ΔΟΥ Μυτιλήνης, προσφέροντας περίπου 180 τετραγωνικά ωφέλιμου αποθηκευτικού χώρου, έναντι 900 ευρώ το μήνα. Η ενοικίαση αφορά μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο του 2016, οπότε λήγει η συμφωνία για τη στέγαση όλης της ΔΟΥ. Μέχρι τώρα, η Εφορία Μυτιλήνης είχε μικρότερη αποθήκη, που βρισκόταν σε μικρή απόσταση (στα παλιά γραφεία της Ναυτιλιακής) και της κόστιζε 250 ευρώ το μήνα.

Ο έφορος Παναγιώτης Μπαρούτης ανέφερε, μιλώντας στο «Ε», πως με την ενοικίαση της νέας αποθήκης «υπάρχει κατ’ αρχάς κέρδος σε εργατοώρες, γιατί έως τώρα κάθε φορά που οι υπάλληλοι αναζητούσαν κάτι απ’ το αρχείο, έπρεπε να μετακινηθούν έως την παλιά αποθήκη». Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει προοπτική στο νέο χώρο να φιλοξενηθούν και άλλα αρχεία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey