Από την 1η Απριλίου στη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος

Ο «Ταξιάρχης» θα δώσει τη λύση

27/03/2012 - 19:53

Δύσκολες θα είναι και οι επόμενες 10 ημέρες για τους κατοίκους της Λήμνου, καθώς αναμένεται από την 1η Απριλίου να δρομολογηθεί στη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος το πλοίο «Ταξιάρχης», μετά και τη διακοπή των δρομολογίων, λόγω της βλάβης που υπέστη, του πλοίου «Aqua Maria».

Δύσκολες θα είναι και οι επόμενες 10 ημέρες για τους κατοίκους της Λήμνου, καθώς αναμένεται από την 1η Απριλίου να δρομολογηθεί στη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος το πλοίο «Ταξιάρχης», μετά και τη διακοπή των δρομολογίων, λόγω της βλάβης που υπέστη, του πλοίου «Aqua Maria».

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δρομολογηθεί, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ένα εμπορικό πλοίο που θα συνδέει το νησί με Λαύριο ή Πειραιά, για κάλυψη εμπορευματικών μεταφορών και επαρκή τροφοδοσία του νησιού, αλλά και για διακίνηση εποχικής παραγωγής, όπως είναι τα αμνοερίφια εν όψει των γιορτών τού Πάσχα.

Αυτές τις δεσμεύσεις απέσπασαν οι φορείς της Λήμνου που μετέβησαν χθες στην Αθήνα και στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όπου και ζήτησαν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους και κυρίως τη δρομολόγηση πλοίου για το νησί. Στην επίσκεψη στο Υπουργείο συμμετείχαν ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο αντιδήμαρχος Λήμνου Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φορτηγών Αυτοκινήτων, Νίκος Κριαρής, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων Αττικής, Αντώνης Καραγιάννης.

Σε συνάντηση που είχαν οι φορείς με το γενικό γραμματέα Ναυτιλίας, Νίκο Λύτινα, ανακοινώθηκε ότι γίνεται προσπάθεια δρομολόγησης φορτηγού πλοίου με δύο δρομολόγια για τις επόμενες ημέρες, ώστε οι κτηνοτρόφοι να διακινήσουν τα αμνοερίφια εν όψει των γιορτών τού Πάσχα. Ακόμη ανακοινώθηκε η δρομολόγηση πλοίου από την 1η Απριλίου, ενώ οι φορείς της Λήμνου ζήτησαν να υπάρχουν ακόμη δύο προεκτάσεις του δρομολογίου του πλοίου «Μυτιλήνη» για τις επόμενες ημέρες.

«Ανεκτό;»
«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό η Λήμνος για μία ακόμη φορά να βρίσκεται έρμαιο στα χέρια των κάθε λογής συμφερόντων. Η Λήμνος δε θα σταματήσει να αγωνίζεται. Για άλλη μια φορά το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο γνωστό άλυτο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου. Αυτήν τη φορά, όμως, είναι ξεκάθαρο πως η σύμβαση παροχής δημόσιας υπηρεσίας δεν τηρείται και υπάρχουν ευθύνες που πρέπει άμεσα να αποδοθούν», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηδιαμαντής.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής ΥΠΕΚΑ και βουλευτής Νομού Λέσβου, Νίκος Σηφουνάκης, ενημερώθηκε από το δήμαρχο Λήμνου για τη συνάντηση της αντιπροσωπείας φορέων του νησιού με το γενικό γραμματέα Ναυτιλίας. Όπως ανακοίνωσε, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας του εξ αιτίας προγραμματισμένων υποχρεώσεών του στο ΥΠΕΚΑ και στη Βουλή, δεν κατέστη εφικτό να συμμετάσχει και να συνοδεύσει τα μέλη της αντιπροσωπείας στις επαφές τους στην Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σηφουνάκης, επικοινώνησε επανειλημμένως με τον κ. Λύτινα και τον ενημέρωσε για «τα ιδιαιτέρως σοβαρά προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά, που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι της Λήμνου εξ αιτίας της ανεπαρκέστατης θαλάσσιας συγκοινωνίας».

Με βάση την ενημέρωση προς τον κ. Σηφουνάκη, με τις βελτιώσεις που επέρχονται στη γραμμή της Λήμνου ο κ. Λύτινας επεσήμανε ότι «αποκαθίσταται ανεκτή συγκοινωνιακή σύνδεση του νησιού, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση της γραμμής με δρομολόγια, όπως ζήτησε αντιπροσωπεία των λημνιακών φορέων, εν όψει μάλιστα της επερχόμενης θερινής περιόδου».


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey