Με «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» για άνεργους νέους από 18 έως 29 ετών

Καινούργιο πρόγραμμα απασχόλησης

16/04/2013 - 16:19

Χθες ξεκίνησε το νέο μεγάλο πρόγραμμα απασχόλησης που προβλέπεται να υλοποιηθεί με τη διαδικασία «επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας».

Χθες ξεκίνησε το νέο μεγάλο πρόγραμμα απασχόλησης που προβλέπεται να υλοποιηθεί με τη διαδικασία «επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας». Στο πλαίσιο του προγράμματος, μπορούν μέχρι και τις 22 Μαΐου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι νέοι άνεργοι 18 έως 29 ετών, προκειμένου να συμμετάσχουν στη δράση, που αφορά όσους δε διαθέτουν εργασιακή εμπειρία αλλά και ευκαιρίες για να μπουν στην αγορά εργασίας.

Η «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» συνιστά μια ολοκληρωμένη δέσμη παρέμβασης σε τρεις φάσεις, που προβλέπει για κάθε άνεργο κατάρτιση 80 ωρών, πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης τη δυνατότητα πρόσληψης σε επιδο­τούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερομένους γίνεται από χθες ηλεκτρονικά, στην ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος www.voucher.gov.gr/, ενώ χθες ξεκίνησε και η περίοδος υποβολής προτάσεων από τους παρόχους κατάρτισης (ΚΕΚ κ.ά.).

ΚΕΚ στη Λέσβο
Ήδη ανακοίνωση συμμετοχής στον πρόγραμμα έχουν κάνει ΚΕΚ και στη Λέσβο. Το ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε. (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου) έχει δημοσιοποιήσει πρόσκληση με την οποία καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο γραφείο τού ΚΕΚ, Καβέτσου 36, καθημερινά απ’ τις 9 έως τις 3 το μεσημέρι, ή στην ιστοσελίδα τού ΚΕΚΑΠΕΛ: www.kekapel.gr/. Οι ενδιαφερόμενοι (άνεργοι και επιχειρήσεις) μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22510 40330.

Το ΚΕΚ «Πυξίδα» ομοίως δημοσιοποίησε πρόσκληση, δηλώνοντας στη διάθεση ανέργων και επιχειρήσεων για ενημέρωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης στο τηλέφωνο 22510 45254.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey