39 θέσεις στο Πρόγραμμα Κινητικότητας στο Νομό Λέσβου, οι 14 στα δικαστήρια

Οι πιέσεις έφεραν αποτέλεσμα

22/02/2013 - 23:16

Διπλά κερδισμένη εμφανίζεται η Λέσβος απ’ την τελική λίστα με τις θέσεις που εγκρίθηκαν προς κάλυψη απ’ το Πρόγραμμα Κινητικότητας, αφού μετά από τις πιέσεις για να μειωθούν οι κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια, σε επίπεδο Νομού προσφέρονται συνολικά 39 θέσεις, πολύ περισσότερες δηλαδή απ’ τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας σε επίπεδο Δήμου Λέσβου.

Διπλά κερδισμένη εμφανίζεται η Λέσβος απ’ την τελική λίστα με τις θέσεις που εγκρίθηκαν προς κάλυψη απ’ το Πρόγραμμα Κινητικότητας, αφού μετά από τις πιέσεις για να μειωθούν οι κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια, σε επίπεδο Νομού προσφέρονται συνολικά 39 θέσεις, πολύ περισσότερες δηλαδή απ’ τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας σε επίπεδο Δήμου Λέσβου. Έτσι υπάρχουν θέσεις, και για να μη μετακινηθούν εκτός Λέσβου όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (έχουν εξαιρεθεί οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου), αλλά και για να καλυφθούν υπηρεσιακές ανάγκες που δεν υπήρχε δυνατότητα να αντιμετωπιστούν με νέες προσλήψεις.

Μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, οι συνδικαλιστές των δικαστικών υπαλλήλων, με τη στήριξη κυβερνητικών στελεχών, δικαστών και του νομικού κόσμου της Λέσβου, έδωσαν τη δική τους μάχη για να περιληφθούν στον κατάλογο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι 14 κενές θέσεις που αφορούσαν στα δικαστήρια της Λέσβου. Με ανακούφιση το βράδυ της ίδιας μέρας, είδαν πως το αυτονόητο είχε επιτέλους γίνει αποδεκτό, όπως και μια σειρά άλλων αλλαγών, που συνέβαλαν στον εξορθολογισμό και την καλύτερη κατανομή θέσεων απ’ ό,τι προέβλεπε η αρχική λίστα.

38 + μία
Στον πίνακα που δημοσιεύουμε, φαίνονται οι θέσεις που συνολικά εγκρίθηκαν για το Νομό Λέσβου και αφορούν οι 38 στη Λέσβο και η μία στη Λήμνο. Πρόκειται για θέσεις πέντε συνολικά υπουργείων, με τη μερίδα του λέοντος να λαμβάνουν τα Δημόσιας Τάξης με 10 θέσεις (δύο στην Αστυνομία και οκτώ στην Πυροσβεστική), Δικαιοσύνης με 14 θέσεις και Εργασίας με ομοίως 10 θέσεις.
Απ’ τη δημοσίευση του ΦΕΚ με τις θέσεις, ξεκίνησε και η προθεσμία των 20 ημερών που έχουν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για να επιλέξουν μία από τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν. Σύμφωνα με τη διαδικασία που ανακοινώθηκε, οι προς μετάταξη υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προς το ΑΣΕΠ, στην οποία θα δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με σειρά προτίμησης. Θα ακολουθήσει ο έλεγχος των στοιχείων τους, θα εκδοθεί πίνακας βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης από το ΑΣΕΠ και θα εκδοθεί απόφαση για τη μετάταξή τους, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Δικαιωθήκαμε…»
Όπως είχε γράψει το «Ε», στην αρχική λίστα, που μάλιστα είχαν διακινήσει συνδικαλιστές απ’ την Αθήνα, για το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προβλεφθεί μόνο μία θέση, στο Ειρηνοδικείο Πλωμαρίου.

Απ’ τις 18 Ιανουαρίου, όμως, υπήρχε έγγραφο του γενικού γραμματέα Νικόλα Κανελλόπουλου προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το αίτημα να εγκριθούν 14 συνολικά θέσεις, τις οποίες και περιγράφαμε χθες.

Τελικά, μετά από ένα διήμερο πιέσεων, κι όχι μόνο απ’ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, άλλαξε η λίστα και έγινε δεκτό το αίτημα για τις 14 θέσεις.

«Πραγματικά, χρειάστηκε να υπάρξει καθολική στήριξη από δικαστές και πολιτικά πρόσωπα, αλλά και να κινητοποιηθούν συνάδελφοι και από κεντρικά, για να πετύχουμε το αυτονόητο, την κάλυψη μερικών απ’ τις 30 κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που υπάρχουν σήμερα στα δικαστήρια της Μυτιλήνης», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Μαίρη Βόμβα, η οποία εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του Συλλόγου για τη θετική αυτή εξέλιξη, στον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Δημήτρη Καλλία, τους δικαστές Φίλιππο Μανώλαρο, πρόεδρο Εφετών Βορείου Αιγαίου, Παντελή Στραγάλη, εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, και Γεωργία Στεφανίδου, πρόεδρο Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αλλά φυσικά και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ιδιαίτερα στο γενικό γραμματέα κ. Κανελλόπουλο.

Η κ. Βόμβα χαρακτήρισε ως δικαίωση την αύξηση κατά 13 των θέσεων στα δικαστήρια και ευχήθηκε πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετατάξεων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey