Υπογράφουν αύριο συμβάσεις οι προσληφθέντες στην Κοινωφελή Εργασία, που σταδιακά πιάνουν δουλειά

Σε ένα μήνα οι ενστάσεις

07/06/2012 - 14:46

Υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχονται τη θέση στην οποία θα προσληφθούν, θα υπογράψουν αύριο με την «Ηλιακτίδα» οι 641 προσληφθέντες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Νομό Λέσβου, οι οποίοι και τις επόμενες μέρες θα πιάσουν σταδιακά δουλειά, ενώ τα αποτελέσματα των ενστάσεων που υποβλήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, θα γίνουν γνωστά περίπου σε ένα μήνα.

Υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχονται τη θέση στην οποία θα προσληφθούν, θα υπογράψουν αύριο με την «Ηλιακτίδα» οι 641 προσληφθέντες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Νομό Λέσβου, οι οποίοι και τις επόμενες μέρες θα πιάσουν σταδιακά δουλειά, ενώ τα αποτελέσματα των ενστάσεων που υποβλήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, θα γίνουν γνωστά περίπου σε ένα μήνα.

Απανωτές συσκέψεις έγιναν χθες στο Δήμο Λέσβου με αντικείμενο την τοποθέτηση σε τομείς εργασίας των 440 προσληφθέντων μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας, αφού, όπως είναι γνωστό, ο μεγαλύτερος αριθμός των προσλήψεων πενταμηνιτών αφορά στο Δήμο Λέσβου και έπονται σε αριθμό προσωπικού οι Δήμοι Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου και οι υπόλοιποι φορείς της Λέσβου.

«Υπάρχει ήδη ένας κατάλογος με τη “χωροταξική” κατανομή των προσληφθέντων, έτσι ώστε να κατανεμηθούν ανά γεωγραφική ενότητα πάνω στο νησί και να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα με τις μετακινήσεις», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Γιάννης Τσακίρης, που σε συνεργασία και με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ηλία Κουνιαρέλλη, επωμίζονται το μεγάλο κομμάτι της ευθύνης για τον καταμερισμό της δουλειάς.

«Συνωστισμός» στη Γέρα
Όπως συνέχισε ο κ. Τσακίρης, υπάρχουν περιοχές όπου ο αριθμός των προσληφθέντων είναι ανάλογος των αναγκών σε προσωπικό, ή περιοχές, όπως η Ερεσός, που λείπουν ένας με δυο πενταμηνίτες. Υπάρχουν όμως και περιοχές οι οποίες είναι ιδιαίτερα «φορτωμένες» από προσωπικό, όπως η Δημοτική Ενότητα Γέρας, όπου θα γίνουν 40 προσλήψεις, ή περιοχές που υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν καλύπτονται οι ανάγκες, όπως η Καλλονή.

Ομοίως πρόβλημα δημιουργείται στις Δημοτικές Ενότητες Μήθυμνας και Πέτρας, αφού πολλοί απ’ τους προσληφθέντες θα κληθούν να επιλέξουν αν θα αποδεχθούν τις θέσεις στο Δήμο Λέσβου, ή για τις θέσεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας.

Στο Δήμο Λέσβου, απ’ τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η υπογραφή των συμβάσεων, ώστε σταδιακά σε διάστημα περίπου δύο βδομάδων να έχουν αναλάβει όλοι οι προσληφθέντες δουλειά. Η συντριπτική πλειοψηφία των πενταμηνιτών θα απασχοληθεί σε πάρκα, αλσύλλια, κοινόχρηστους χώρους, παραλίες, στον καθαρισμό δεξαμενών και φρεατίων, αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους και χώρους πολιτισμού και άθλησης.

Όσο δουλέψουν
Την Τρίτη ολοκληρώθηκε και η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για όσους πιστεύουν πως αδικήθηκαν απ’ την κατάταξη και θα έπρεπε να είναι στον κατάλογο των προσληφθέντων. Οι ενστάσεις υποβλήθηκαν απ’ ευθείας στο ΑΣΕΠ και δεν υπάρχει εικόνα στην «Ηλιακτίδα» για το πόσες είναι. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του φορέα, Βασιλική Ανδρεαδέλλη, τα αποτελέσματα των ενστάσεων θα γίνουν γνωστά σε περίπου ένα μήνα. Στο διάστημα αυτό, θα εργάζονται κανονικά οι προσληφθέντες και αν κάποιοι απ’ αυτούς κριθεί απ’ το ΑΣΕΠ ότι κακώς προσλήφθηκαν, θα αποχωρήσουν παίρνοντας την αποζημίωση για όσο διάστημα θα έχουν δουλέψει. Στη θέση τους, για το υπόλοιπο διάστημα θα συνάψουν σύμβαση αυτοί που θα έχουν κριθεί απ’ το ΑΣΕΠ ως επιτυχόντες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey