Η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης στη Λέσβο δείχνει...

Ραγδαία μείωση των αγροτών

19/07/2017 - 16:33

Με ταχύτατους ρυθμούς μειώνονται οι αγρότες στον νομό Λέσβου. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το σύνολο των αιτήσεων για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης που κατατέθηκαν το 2017 σε επίπεδο νομού ανήλθε στις 14.000.

Ο νόμος του 2016 για τη φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων και ο ασφαλιστικός νόμος της ίδιας χρονιάς οδήγησαν σε αύξηση των μεταβιβάσεων. Φυσικά στην ίδια κατεύθυνση οδηγεί και η εφαρμογή της ΚΑΠ. Άλλωστε οι διατάξεις των προαναφερόμενων νόμων ακολουθούν το πνεύμα και τη λογική της ΚΑΠ. Συνολικά εκτιμάται ότι έγιναν πάνω από 1.000 μεταβιβάσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων από συνταξιούχους και μη παραγωγούς σε άλλους αγρότες ή σε νέους αγρότες. Από τον Μάη του 2016 είχαμε προαναγγείλει ότι θα οδηγηθούμε σε μείωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στον νομό. Τότε σημειώναμε πως στην ουσία υπήρχαν δύο επιλογές για την κυβέρνηση, η μία ήταν να γίνει σταδιακή εφαρμογή των διατάξεων για την ασφάλιση των αγροτών (όπως και έγινε), η δεύτερη να γίνει άμεση εφαρμογή. Από την άμεση εφαρμογή θα οδηγούνταν σε έξοδο από την παραγωγή πολύ μεγάλος αριθμός μικρών παραγωγών, ενώ από τη σταδιακή εφαρμογή η μείωση του αριθμού των αγροτών θα ήταν ήπια.

Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια ο αριθμός των παραγωγών που είχαν ζητήσει την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης ήταν πάνω από 17.000 σε επίπεδο νομού.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey