Επικήρυξη για τα αγριοκούνελα και παράταση για το κυνήγι

10/04/2012 - 17:45

Νέα μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν τα αγριοκούνελα στους αγρότες της Λήμνου, προτίθεται να πάρει η αρμόδια Ειδική Γραμματεία Δασών.

Νέα μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν τα αγριοκούνελα στους αγρότες της Λήμνου, προτίθεται να πάρει η αρμόδια Ειδική Γραμματεία Δασών. Μετά από αίτημα των αγροτών που συμμετείχαν στην Παλλημνιακή Αγροτική Σύσκεψη, προς τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Νίκο Σηφουνάκη, ο τελευταίος ζήτησε από τον ειδικό γραμματέα Δασών, Γιώργο Αμοργιανιώτη, να καταθέσει τις προτάσεις του με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία προτίθεται να δρομολογήσει η Πολιτεία ώστε να αντιμετωπιστεί πιο αποφασιστικά το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, προτείνεται να δοθεί παράταση δύο μηνών για το κυνήγι του αγριοκούνελου μέχρι τις 15 Μαΐου. Ακόμη, μελετάται η επικήρυξη των αγριοκούνελων, και αυτό προτείνεται ως ένα αποτελεσματικό μέτρο, λόγω της έκτασης του προβλήματος και της διαπίστωσης μεγάλων καταστροφών σε γεωργικές καλλιέργειες και συνεκτιμώντας ότι με τη συγκρότηση συνεργείων κυνηγών δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς το πρόβλημα.

Ειδικότερα προτείνεται η επικήρυξη των αγριοκούνελων να γίνεται σε οριοθετημένες περιοχές, όπου το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ύστερα από υπόδειξη των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών και με γνώμονα την αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων προστασίας της αναπαραγωγής της υπόλοιπης άγριας πανίδας στις περιοχές αυτές.

Ακόμη προτείνεται η διερεύνηση της δυνατότητας ελέγχου του πληθυσμού των αγριοκούνελων με τον εμπλουτισμό των πληγέντων περιοχών με τους φυσικούς θηρευτές τους.

Απάντηση από Επιτροπή
Ο κ. Σηφουνάκης απέστειλε τις προτάσεις στον πρόεδρο της «Επιτροπής Κατά των Αγριοκούνελων», Αχιλλέα Αρχοντίδη, όπου και του ζήτησε η Επιτροπή να καταθέσει τις δικές της θέσεις, ώστε άμεσα να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις και κυρίως για το θέμα της δίμηνης παράτασης στο κυνήγι του αγριοκούνελου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey