Ημερομηνίες πληρωμής επιδοτήσεων

01/07/2012 - 05:56
Από τις ενώσεις συνεταιρισμών και την ΠΑΣΕΓΕΣ θα γίνει και φέτος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης. Αυτό ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε.
Από τις ενώσεις συνεταιρισμών και την ΠΑΣΕΓΕΣ θα γίνει και φέτος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης. Αυτό ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Παράλληλα, έκανε έναν πρώτο απολογισμό των 70 ημερών που είναι στη θέση αυτή.

Ο κ. Χατζηγάκης, μεταξύ άλλων, είπε ότι ικανοποιήθηκε η Ε.Ε. για την ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν το ΟΣΔΕ, αλλά και από τα στοιχεία που δικαιολογούν την καταβολή του πακέτου των 500 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες.
Σε ό,τι αφορά στις πληρωμές των επιδοτήσεων, σημείωσε ότι πάνω από 600 εκατ. ευρώ από επιδοτήσεις δόθηκαν για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα (πλέον του 1,8 δισεκατομμυρίου που δόθηκε το Δεκέμβριο του 2008), συνυπολογίζοντας μέσα στα κονδύλια αυτά και 365 εκατομμύρια που αφορούν την επιδότηση ενιαίας ενίσχυσης του 2008. Στις πληρωμές αυτές, κατά πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται και οι παραγωγοί της Λέσβου που ήταν σε επιτόπιο έλεγχο.
Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα γίνει η καταβολή 30 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης και μέχρι τις 15 Ιουνίου θα δοθούν 100 εκατομμύρια για πρόσθετες ενισχύσεις και πληρωμές (στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται οι πληρωμές για τα ποιοτικά παρακρατήματα του 2008), ενώ να σημειώσουμε ότι έως σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στα ποιοτικά παρακρατήματα του ελαιόλαδου και του αιγοπρόβειου κρέατος.
Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα γίνει, ωστόσο, η καταβολή 100 περίπου εκατομμυρίων ευρώ για υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης (από επανεξετάσεις) και πιθανότατα τότε να πληρωθούν και οι παραγωγοί της Λέσβου που είναι στον έλεγχο της τηλεπισκόπησης.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey