Με βήμα σημειωτόν η δακοκτονία

01/07/2012 - 05:56
Με ρυθμούς χελώνας προχωράει το πρόγραμμα καταπολέμησης της δακοκτονίας, αφού μέχρι τώρα δεν έχει εγκριθεί η πρόσληψη προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος.
«Όλα καλά», λέει ο υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος

Με ρυθμούς χελώνας προχωράει το πρόγραμμα καταπολέμησης της δακοκτονίας, αφού μέχρι τώρα δεν έχει εγκριθεί η πρόσληψη προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια με την καθυστέρηση υλοποίησής του, θα εμφανιστούν και φέτος.


Ο γενικός διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Κυριάκος Βάσσος, δήλωσε στο «Ε» ότι κάθε χρόνο οι εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού έρχονται γύρω στις 10 Μαΐου. Αν ακολουθηθεί η ίδια τακτική και φέτος, τότε η πρώτη καθολική διαβροχή αναμένεται να γίνει περί τις αρχές του Ιουλίου. Δηλαδή με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ενέκρινε τη διακήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβων που θα αναλάβουν τη δακοκτονία στη Χίο και τη Σάμο. Επίσης ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού για την προμήθεια φυτοφαρμάκων, ενώ εγκρίθηκαν και οι τεχνικές προδιαγραφές, καθώς και οι όροι της διακήρυξης.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο συμφώνησε στην τροποποίηση προϋπολογισμού του προγράμματος και με αυτή την απόφαση ενσωματώνεται στον προϋπολογισμό το 1,063 εκατ. ευρώ που διατέθηκε στην Περιφέρεια, ποσό το οποίο αφορά στην πληρωμή των δώρων του προσωπικού που είχε εργαστεί το 2010 στη δακοκτονία, την προμήθεια των φυτοφαρμάκων, τις εργολαβίες Χίου και Σάμου και μια προκαταβολή για την προμήθεια υλικών.

Όλα καλά...
Κι ενώ είναι φανερό ότι το πρόγραμμα παρουσιάζει πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ο υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος υποστηρίζει ότι όλα βαίνουν καλώς. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή τού ΠΑΣΟΚ Μανώλη Στρατάκη, είπε ότι «το Υπουργείο αμέσως μετά την αλλαγή της διοίκησης με την εφαρμογή του “Καλλικράτη”, δρομολόγησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την οργάνωση, εποπτεία και ορθή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2011». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι:

α) έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για την έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού και το θέμα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στο ΑΣΕΠ και στο Υπουργείο Εσωτερικών,
β) οι περιφερειακές υπηρεσίες των ελαιοκομικών νομών έχουν, ήδη, παραλάβει απόφαση εξουσιοδοτική για την προμήθεια υλικών δακοκτονίας και πως
γ) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ήδη υπογράψει εισηγητική απόφαση κατανομής πιστώσεων στις περιφερειακές υπηρεσίες και εντός των ημερών η απόφαση υλοποιείται από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey