Επιδόρπιο κολοκύθας KabakTatlısı

20/01/2024 - 14:00

Σε καλά εστιατόρια και σε ζαχαροπλαστεία στη Τουρκία το ψητό κυδώνι και το ψητό κόκκινο κολοκύθι είναι τα πιο εκλεκτά επιδόρπια. Ζητήσαμε οδηγίες απ’ τη φίλη Χατιτζέ Χιλάλ (Hatice Hilal Ak).

Η Χατιτζέ κατάγεται απ’ το Ντιγιάρμπεκίρ, μεγάλωσε στη Σμύρνη, σπούδασε δασκάλα μουσικής στο πανεπιστήμιο της Προύσας, για 30 σχεδόν χρόνια εργάσθηκε στην Πόλη. Στ’Αϊβαλί ζει τα τελευταία 8 χρόνια και κατά τη περίοδο της καραντίνας του Covid μαζί με άλλους, εκπαιδευτικούς κυρίως φίλους, δημιούργησαν την ομάδα «Ayvalik Rebetiko» που συνεχώς διευρύνεται και σήμερα εκτός απ’ τους μουσικούς εντάχθηκαν και χορευτές και χορωδία πάνω από 50 ερασιτέχνες. Το ρεπερτόριό τους είναι σχεδόν αποκλειστικά Ελληνικό - Μικρασιάτικο. Η Χατζιτζέ που γνωρίζει να παίζει πολλά όργανα ειδικεύεται τα τελευταία δύο χρόνια στο μπουζούκι και είναι η μαέστρος του μουσικού σχήματος. Έμαθε να φτιάχνει την κολοκύθα στο Adapazarı μας εξηγεί: Τα υλικά : 2 κιλά κολοκύθα, 3 περίπου φλιτζάνια ζάχαρη και 1 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια.. Εκτέλεση: Κόβετε την καθαρισμένη κολοκύθα σε μερίδες πάχους 2-3 εκατ. Τοποθετείστε τα κομμάτια σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα πασπαλίζοντας τα με τη ζάχαρη. Τα αφήνετε σκεπασμένα για 2-3 ώρες ή όλη τη νύχτα, για να βγάλουν το νερό τους. Τα αφήνετε να βράσουν στο ζουμί τους, σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν τα τοποθετείστε τα σε πιατέλα περιχύστε τα με ταχίνι και τα καρύδια Μπορείτε να αφήσετε να «δέσει» το ζουμί που έβρασε η κολοκύθα και να το ρίξετε πάνω στα κομμάτια. Αν σας φανεί πολύ μαλακό μπορείτε να τοποθετήσετε το κολοκύθι και στο φούρνο πριν το σερβίρετε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey