Αφθονία στο χαμψί, λίγες οι παλαμίδες κατεβαίνουν και τα γουφάρια

05/11/2023 - 18:00

Άρχισαν να εμφανίζονται τα γουφάρια στις ακτές πέραν του Βοσπόρου στη Μαύρη θάλασσα και χαίρονται ψαράδες και καταναλωτές αφού το γουφάρι (Lufer) είναι το πιο δημοφιλές (μπλέ ψάρι) στη Τουρκία και κατατάσσεται στα πρώτης κατηγορίας. Το μικρότερο γουφάρι( λέγεται και Τσινακόπ) φέτος ζυγίζει περίπου 300 γραμμάρια, με μερικά να φτάνουν μέχρι και τα 600 γραμμάρια. Ανάλογα με το μέγεθος στη ψαραγορά της Πόλης οι τιμές για τα κουφάρια ξεκινούν από 200, και φθάνουν έως και τις 370 λίρες το κιλό. Στην ακτή του Πόντου , Τραπεζούντα Κερασούντα , Ουρντού αφθονεί το χαμσί ( γαύρος) , γι’ αυτό και η τιμή του έπεσε στις 50 λίρες το κιλό με προσφορά τα 3 κιλά 100 λίρες. Το χαμσί τώρα έχει πιάσει λίπος,πάχυνε και μεγάλες ποσότητες οδηγούνται για κονσέρβες και πάστωμα. Οι παλαμίδες όμως φέτος είναι οι λιγότερες τα τελευταία 15 χρόνια και πωλούνται προς 150 έως 170 λίρες η μία. Οι Λακέρδες βέβαια που είναι μεγάλα ψάρια, οι μεγάλες από 5 κιλά και πάνω, κοστίζουν έως και 600 λίρες το τεμάχιο. Η ισοτιμία αυτή τη βδομάδα ήταν 1 Ευρώ = 30 (+) λίρες. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey