Πιέζουν οι γείτονες για να κάμψουν το φρόνιμα των στελεχών του λιμενικού με στόχο να αυξηθούν και πάλι οι ροές

Τουρκική προκλητικότητα με φόντο το μεταναστευτικό

05/04/2021 - 13:42

Στις αυξημένες πιέσεις των παράνομων δικτύων μετακίνησης μεταναστών οφείλονται σύμφωνα με εκτιμήσεις οι πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες Βόρεια της Λέσβου.             Οι γείτονες προχώρησαν σε κινήσεις επίδειξης θέλοντας, ενδεχομένως, να κάμψουν το φρόνιμα των στελεχών του λιμενικού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στόχος τους να σπάσουν το «δίχτυ προστασίας» των θαλάσσιων συνόρων που είναι αρκετά ενισχυμένο το τελευταίο έτος και έχει σαν αποτέλεσμα να περιοριστούν σημαντικά οι ροές.  

Η υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος στο νησί της Λέσβου έχει ενισχυθεί σημαντικά το τελευταίο χρόνο τόσο από άποψη αποσπασμένου προσωπικού όσο και με μεγάλα σκάφη που έχουν συμβάλει στον περιορισμό των ροών σε σημαντικό βαθμό. «Ο αριθμός που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή επαρκεί για να κάνουμε τη δουλειά μας σε σχέση με την πίεση που δεχόμαστε. Αν στο μέλλον αυξηθεί, σίγουρα θα χρειαστούμε περισσότερους» είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Φώτης Γαρουφαλλιάς, στο emprosnet.gr

Ο κ. Γαρουφαλλιάς μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο χρόνο στη Λέσβο και είπε: «Για περισσότερο από ένα χρόνο υπάρχει αυτή η επιχείρηση σε εξέλιξη, η οποία δε έχει χαλαρώσει καθόλου. Γίνεται τεράστια προσπάθεια για τη φύλαξη των συνόρων έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται περισσότερο το νησί με μεγάλους πληθυσμούς. Η προσπάθεια αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με την διαχείριση των ανθρώπων αυτών όσο αφορά στο ΚΥΤ, αλλά έχει να κάνει και με τις υγειονομικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν» είπε και εξηγεί: «Στην Τουρκία εκδηλώνονται πάρα πολλά κρούσματα covid-19, αν όλοι εκείνοι που θέλουν να έρθουν περνούσαν, θα χρειάζονταν καραντίνα και θα είχαμε άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα τόσο ως προς τη διαχείρισή τους, όσο και ως προς τη διασπορά» πρόσθεσε τονίζοντας ότι τα στελέχη του λιμενικού προστατεύουν το νησί από μία εν δυνάμει υγειονομική βόμβα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey