Με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Α. Π. Ξένη Δημητρίου και του καθηγητή Γιάννη Πανούση, από το σωματείο «Help» το Σάββατο 18 Νοεμβρίου

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για τους εφήβους

31/10/2017 - 19:13

Στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης αναφορικά με την εκδήλωση παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς σε παιδιά και νέους, την εμφάνιση ψυχοπαθολογίας ή την χρήση ουσιών και δεδομένου ότι η παραβατικότητα ιδιαίτερα των ανηλίκων, συνιστά ζήτημα κοινωνικής παθογένειας, πραγματοποιείται προσπάθεια ανάδειξης των δυνατοτήτων άμβλυνσης του φαινομένου, μέσα από τη διοργάνωση στοχευμένης ημερίδας με τίτλο: «Αιτίες και συνέπειες εμπλοκής ανηλίκων στην παρεκκλίνουσα συμπεριφορά. Βιωματικές αφηγήσεις πρώην κρατουμένων. Η εμπειρία της  επανένταξης». Η ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Οι έγκριτοι και έμπειροι εισηγητές καθώς και ο διάλογος που θα ακολουθήσει, θα συμβάλουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία σκοπός είναι να αποτελέσουν προτάσεις που θα απευθυνθούν σε αρμόδιους φορείς της Πολιτείας. Εκτός από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Πανούσης, ο κοινωνικός λειτουργός στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, Λεωνίδας Κωτούλας, και ο Ιωάννης Κωττάτης. Εισηγητής και συντονιστής θα είναι ο δρ. Κοινωνιολογίας, κοινωνικός λειτουργός, Πάνος Τσουκαρέλλης.

Η «Help-Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο», από το 2009 συμβάλλει μέσα από την καθημερινή υποστήριξη παιδιών και εφήβων, στη σίτιση, ιματισμό, ψυχοκοινωνική ενίσχυση, νομική συμβουλευτική, μαθησιακή ετοιμότητα και ενδυνάμωση των οικογενειών του τόπου μας, στοχεύοντας πρωτίστως στην ανάπτυξη των υγειών δομικών στοιχείων της προσωπικότητας των παιδιών που βίωσαν ή βιώνουν κρίσεις προσωπικές-ενδοοικογενειακές, φτώχεια και ένδεια, παραμέληση, χρόνια ασθένεια και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της μονογονεϊκότητας.

 

ΦΩΤΟ HELP

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey