2000 μετανάστες στους δρόμους-Επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις

Η κατάσταση δεν πάει άλλο

03/02/2020 - 15:11 Ενημερώθηκε 03/02/2020 - 15:48

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται από το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα, στην περιοχή του Καρά Τεπέ στο ύψος της ΔΕΗ όπου πραγματοποιείται πορεία διαμαρτυρίας 2 χιλιάδων περίπου μεταναστών από το ΚΥΤ της Μόριας.

Την πορεία των μεταναστών, επιχείρησαν να ανακόψουν διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στην προσπάθειά τους, να μην περάσουν οι μετανάστες προς την πόλη της Μυτιλήνης έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια ομάδες μεταναστών που διασκορπίστηκαν  στη γύρω περιοχή έβαλαν φωτιές στους λόφους γύρω από το εργοστάσιο.

Την ίδια ώρα 200 -300 περίπου άτομα αποτελούμενα κυρίως από εφήβους, άνδρες νεαρής ηλικίας, γυναίκες και παιδιά, ξέφυγαν από τον αστυνομικό κλοιό και περνώντας πίσω από τους λόφους κατάφεραν να φτάσουν στην Επάνω Σκάλα και από εκεί στο Κέντρο της Πόλης.

Στις 12 το μεσημέρι περίπου έφτασαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, όπου ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία έχοντας απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στην περιοχή του Καρά Τεπέ και γύρω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζεται μέχρι τώρα, ενώ ο καπνός από τις φωτιές στους λόφους σε συνδυασμό με τα δακρυγόνα δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, οι εργαζόμενοι από τη δομή του Καρά Τεπέ, απομακρύνθηκαν από την περιοχή για λόγους ασφαλείας. Ενώ για λόγους ασφαλείας, έκλεισαν όλα τα σούπερ μάρκετ και οι επιχειρήσεις στην περιοχή του Καρά Τεπέ. 

Από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κύρια αιτία των διαμαρτυριών που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στη Μυτιλήνη, είναι ο νέος νόμος ασύλου που εφαρμόζεται από αρχές του χρόνου και ο οποίος προβλέπει άμεσες επιστροφές στην Τουρκία σε υπηκόους χωρών που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ.

Η εφαρμογή του νόμου εξάλλου, προκαλεί νέες καθυστερήσεις εξέτασης αιτημάτων ασύλου, κυρίως σε μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται εδώ για πολλούς μήνες, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι τα αιτήματά τους θα εξετασθούν μετά από καιρό και ότι θα προηγηθούν τα αιτήματα των νεοεισερχόμενων. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey