FOLLOW US

Κοινωνία

  • Την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Γιορτή του Μητρικού Θηλασμού!
Από την περσινή καταμέτρηση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας. Για τη Μυτιλήνη τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου (μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook με το ίδιο όνομα) την Κυριακή 5 Νοεμβρίου με ώρα προσέλευσης τις 11:00 το πρωί σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12 το μεσημέρι θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας. Η εκδήλωση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορούν να απασχοληθούν και τα μικρά παιδιά.

 

«Στηρίζουμε τον θηλασμό-Μαζί!»

Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας με φετινό σύνθημα «Στηρίζουμε τον θηλασμό-Μαζί!».

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Λέσβου Ειρήνη Δεληγιάννη, Νατάσα Μαυρομουστάκη, Κική Μιχαηλίδου, Κατερίνα Παυλή και Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου εδώ και πέντε χρόνια με τις άοκνες προσπάθειές τους έχουν κοινωνήσει τη σπουδαιότητα του θηλασμού στη Λέσβο και ολοένα και περισσότερες μητέρες ανταποκρίνονται θετικά παρέχοντας τα καλύτερα οφέλη για το παιδί τους και επισημαίνουν: «Σε αυτή τη γιορτή μάς δίνεται η αφορμή μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, “από μητέρα προς μητέρα”. Στόχος μας είναι και η Λέσβος να αποτελέσει ένα μέρος υποστηρικτικό και φιλικό προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της. Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους, όλους εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού».

 

Η προκατάληψη

Εξαιτίας της απομάκρυνσης των προηγούμενων γενεών από την πράξη του θηλασμού και της στέρησης από τη νέα γενιά εικόνων θηλασμού, η σημερινή θηλάζουσα καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και την προκατάληψη του δημόσιου θηλασμού, σημειώνουν οι διαχειρίστριες.

Ο κατ’ οίκον περιορισμός κατά τη διάρκεια της γαλουχίας οδηγεί συχνά στη σύντομη διακοπή του θηλασμού και στην απομάκρυνση των μητέρων από αυτόν, εξηγούν και προσθέτουν: «Ας μην ξεχνάμε πως η νέα γενιά είναι μια γενιά με έντονη επαγγελματική μα και κοινωνική δραστηριότητα. Η μητρότητα και ο θηλασμός δεν αποτελούν και δεν θα πρέπει να αποτελούν τροχοπέδη! Η νέα γενιά μητέρων καλείται να αντεπεξέλθει σε πολυποίκιλους ρόλους. Με τον θηλασμό δίνουμε στο παιδί μας τη φυσική του τροφή, τη στοργή και την παρηγοριά που έχει ανάγκη σε κάθε στιγμή. Με την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η μητέρα δε χρειάζεται να απαρνηθεί την κοινωνική ζωή της ή να αποχωριστεί το παιδί της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις κάθε είδους υποχρεώσεις της ή να συμμετάσχει σε προσωπικές δραστηριότητες.

 

«Ελεύθερα κι ανεμπόδιστα»

Με την εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, φέρνουμε σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνουμε πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι μα και συνάμα διακριτική!»

Με την εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, προσθέτουν, «βοηθάμε τις μητέρες να απελευθερωθούν από την όποια συστολή τους και τις καλούμε να συμπεριλάβουν τον θηλασμό στην καθημερινότητά τους, στη ρουτίνα της ζωής τους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα τις βοηθήσει στη συνέχιση του θηλασμού, για όσο περισσότερο το επιθυμεί η δυάδα μητέρας παιδιού».

Παράλληλα αναφέρουν: «Τα παιδιά μας δεν θα θηλάσουν ΠΟΤΕ ξανά σε τουαλέτες, πάρκινγκ, αυτοκίνητα, σα να’ ναι ντροπή. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν όπου και όποτε το ζητήσουν, σε εστιατόρια, σε καφέ, σε παγκάκια... ελεύθερα κι ανεμπόδιστα!»

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 20:33
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top