Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πρώην πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας, και εγγύηση 120.000 ευρώ στον πρώην διευθυντή της

Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών

19/09/2017 - 16:54

Με τη διχογνωμία ανακριτή και εισαγγελέα επί της προφυλάκισης ή μη  πρώην προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ ο κύκλος των απολογιών των 53 κατηγορούμενων για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής. Τελικώς, μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης επί της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα, ο πρώην πρόεδρος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε περίπτωση που αφεθεί τελικά ελεύθερος, θα κληθεί να πληρώσει εγγύηση ύψους 80.000 ευρώ.

Την Παρασκευή, αξίζει να σημειωθεί, έγινε γνωστό ότι αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 120.000 ευρώ και ο πρώην διευθυντής της Τράπεζας, αφού και για την δική του περίπτωση είχε προκύψει διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

 

Άλλοι δύο

Την Παρασκευή ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 20.000 ευρώ και επαγγελματίας του χώρου του τουρισμού, μέλος της διοίκησης της Συνεταιριστικής, και με εγγύηση 50.000 ευρώ, μηχανικός, επίσης μέλος της διοίκησης της Τράπεζας, που ωστόσο γνωμοδοτούσε επί της αξίας των προσφερομένων ως εγγύηση ακινήτων.

Και κάπως έτσι, με τις τρεις αυτές αποφάσεις, έκλεισε ο κύκλος των απολογιών 53 κατηγορουμένων για απιστία και συνέργεια σε απιστία, στο σκάνδαλο της νησιωτικής Συνεταιριστικής Τράπεζας, όλοι μέλη των διοικητικών συμβουλίων της, υπάλληλοι και δανειολήπτες. Από αυτούς πέρα του απολογουμένου την περασμένη Παρασκευή, πρώην προέδρου, προφυλακίστηκε πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, γνωστός τουριστικός πράκτορας και στέλεχος του Επιμελητηρίου Λέσβου του οποίου το αίτημα αποφυλάκισης και αντικατάστασης με περιοριστικούς όρους, έγινε γνωστό ότι απερρίφθη.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey