Σε κινητοποίηση ...φιάσκο εξελίσσεται το προαναγγελθέν κλείσιμο υπηρεσιών και αγοράς για το μεταναστευτικό

Αντί συλλαλητηρίου θα γίνει... συνέντευξη Τύπου

09/12/2019 - 15:21 Ενημερώθηκε 09/12/2019 - 16:55

Γενικότερη δυσαρέσκεια για την κινητοποίηση της Τετάρτης επικρατεί στην κοινή γνώμη της Μυτιλήνης και του νησιού γενικότερα, με δεδομένο ότι η αίσθηση που υπήρχε μεταξύ των πολιτών ήταν ότι θα έκλειναν υπηρεσίες και καταστήματα και θα γινόταν ένα δυναμικό συλλαλητήριο.

Αντ’ αυτού Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήριο και Εμπορικός Σύλλογος, ανακοίνωσαν κοινή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη για το θέμα του μεταναστευτικού.

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά αμφίβολο θεωρείται αν στην παλλεσβιακή απεργία που κηρύχθηκε για την Τετάρτη, θα συμμετέχει το σύνολο των καταστημάτων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα έχει προγραμματισθεί εδώ και καιρό η ορκωμοσία, τελειόφοιτων από πολλές σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πολλές ομάδες εμπλεκόμενων επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ταβέρνες, κομμωτήρια, ανθοπωλεία κ.λπ.  δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Παράλληλα μέσω αναρτήσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μεγάλος αριθμός απλών πολιτών, αυτοδιοικητικών κ.λπ. δηλώνει τη δυσαρέσκεια του για την πρόχειρη διοργάνωση της Τετάρτης, χωρίς καμιά προετοιμασία για την επιτυχία ενός τέτοιου συλλαλητηρίου και την  ευρύτερη κινητοποίηση όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων του τόπου μας.

Επιπλέον έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Επιμελητήρια Χίου και Σάμου, δεν συναινούν στις κινητοποιήσεις και τα καταστήματα στα νησιά θα παραμείνουν ανοιχτά τη μέρα αυτή.

Μετά από αυτά τα δεδομένα η προαναγγελθείσα κινητοποίηση οδηγείται σε ...φιάσκο, αφού η διοργάνωση συνέντευξης Τύπου, που ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί την μέρα της κινητοποίησης, θα μπορούσε να δοθεί χωρίς καμιά εξαγγελία για κινητοποιήσεις και κλεισίματα υπηρεσιών και καταστημάτων. Αποδεικνύεται ότι η εξαγγελθείσα «κινητοποίηση» είναι για τα μάτια του κόσμου και από την εξελιξη των πραγμάτων, εκθέτει πρώτα απ όλους τους διοργανωτές, ενώ δεν κρατούνται ούτε τα προσχήματα!     

Συγκέντρωση στην Καλλονή

Με ανακοίνωσή του πάντως που δημοσιοποίησε πριν από λίγο ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αποφάσισε -επιπλέον- της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου στη Μυτιλήνη την ίδια ημέρα,  να πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία της Καλλονής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey