Σε αναμονή για την έξοδο του κυλικειούχου, που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική προσβολή ανήλικης μαθήτριας - Κλειστό χτες το κυλικείο - Το «Ε» αποκαλύπτει:

Ποιοι γνώριζαν επί χρόνια την υπόθεση;

01/02/2017 - 13:55

Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λέσβου για το τι μέλλει γενέσθαι με το κυλικείο του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, παρουσία μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», ο κυλικειούχος του σχολείου, ένοχος σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων για σεξουαλική προσβολή ανήλικης μαθήτριας, δεν εμφανίστηκε χτες στο σχολείο όπως έκανε την Παρασκευή, την επομένη της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης.

Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λέσβου για το τι μέλλει γενέσθαι με το κυλικείο του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, παρουσία μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», ο κυλικειούχος του σχολείου, ένοχος σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων για σεξουαλική προσβολή ανήλικης μαθήτριας, δεν εμφανίστηκε χτες στο σχολείο όπως έκανε την Παρασκευή, την επομένη της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης.

Με ανοιχτό το στόμα η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τις πρωτόγνωρες καταγγελίες στα σχολικά δρώμενα περί παρενόχλησης ανήλικων μαθητριών και αναμένει την ανάδειξη όλων εκείνων που γνώριζαν την υπόθεση, τις καταγγελίες γονέων και αδιαφορούσαν -αν όχι- συγκάλυπταν! Το «Ε» σήμερα αποκαλύπτει τι συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και ποιοι εμπλεκόμενοι γνώριζαν την υπόθεση.

 

Οι δικηγόροι

«Ήρθε επιτέλους η στιγμή να μιλήσουν όλοι και να σπάσει το απόστημα», δήλωσε στο «Ε» η δικηγόρος των γονέων Γεωργία Τσουκαλά. Από την πλευρά του, ο συνήγορος του κυλικειούχου Δημοσθένης Χατζηγιάννης τόνισε: «Μας έκρινε η Δικαιοσύνη, αλλά σε συμβάντα για τα οποία δεν ήμασταν κατηγορούμενοι, ώστε να αποδείξουμε την αλήθεια των πράξεών μας. Αναμένουμε το Εφετείο να κρίνει από τα πραγματικά δεδομένα και όχι από έωλες και γενικές και αόριστες κατηγορίες». Επίσης, ο κ. Χατζηγιάννης συμβούλεψε τον κυλικειάρχη να μην εμφανιστεί εκ νέου στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης την περασμένη Πέμπτη εκδικάστηκε η μία περίπτωση ανήλικης μαθήτριας, ενώ άλλες δύο μητέρες κατέθεσαν για προηγούμενο και επόμενο περιστατικό απ’ αυτό του 2012.

 

Ενώπιον Εισαγγελέα από το 2012!

Εύλογα απορεί κανείς πώς ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Βασίλης Μακρυπούλιας, υπερασπιζόμενος τον κατηγορούμενο κυλικειούχο, φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τις καταγγελίες κι ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί! Το Μάρτιο του 2012, ενώπιον της Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών, πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η δικηγόρος των γονέων, συνάντηση για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας, παρόντων του κ. Μακρυπούλια (!), της δικηγόρου των γονιών κ. Τσουκαλά και του τότε προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Κοντάρα. Σε αναφορά του προς τον εισαγγελέα, έναν μήνα αργότερα, ο διευθυντής του σχολείου κ. Μακρυπούλιας εξηγεί ότι εξέθεσε τα γεγονότα. Σύμφωνα με αυτά, μητέρα μαθήτριας πήγε βράδυ στο σπίτι του γυμνασιάρχη και κατήγγειλε ότι έγινε παρενόχληση σε βάρος της κόρης της από τον υπεύθυνο του κυλικείου, κ….»! Συγκεκριμένα, η μητέρα ανέφερε στο γυμνασιάρχη ότι ο κυλικειάρχης έδωσε φιλί στο μάγουλο της κόρης της και την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο, λέγοντάς της: «Σε βλέπω από πού κατεβαίνεις, ξέρω πού μένεις»!!!

Μετά την έκθεση των γεγονότων, σύμφωνα με τη δικηγόρο και τα γραφόμενα προς τον εισαγγελέα του κ. Μακρυπούλια, ο ίδιος ο κ. Μακρυπούλιας συμφώνησε να υπενθυμίσει στον κυλικειούχο ότι «απαγορεύεται να εισέρχεται στους χώρους του σχολείου» και ότι, επειδή η σύμβαση είναι στο όνομά του, έγινε δεκτό να συνεχίσει να εργάζεται σε αυτό η σύζυγός του, που είναι και καθαρίστρια του σχολείου.

 

Ο Σύλλογος Γονέων

Η τότε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ευαγγελία Παπαδομανωλάκη κατέθεσε στο Πταισματοδικείο το 2012 ότι ο Σύλλογος, αφού ενημερώθηκε από τον κ. Μακρυπούλια, αποφάσισε να ενημερώσει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον εισαγγελέα και «τελικά απομακρύνθηκε ο κυλικειούχος, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό». Επίσης, ανέφερε ότι όλες τις ενέργειες ανέλαβε ο κ. Β. Μακρυπούλιας και ο κ. Β. Κοντάρας.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι έως και την περασμένη Παρασκευή ο κυλικειούχος βρισκόταν κανονικά… στο πόστο του! Όπως προέκυψε μάλιστα από τις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και του κατηγορούμενου, ο κυλικειάρχης αποχώρησε για μόλις δύο μήνες το 2012, ίσα-ίσα για να μαζέψει τις ελιές (!), όπως δήλωσε και ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο δε κ. Κοντάρας, σύμφωνα με τη δικηγόρο των γονέων, είχε αναφέρει ότι και πριν από το 2012 «έγινε παρόμοια καταγγελία γονέα του ίδιου σχολείου, για την οποία είχα πάρει διαβεβαιώσεις από το διευθυντή ότι είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα και ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο. Όμως δυστυχώς έγινε και νέο περιστατικό στο σχολείο».

 

Η εκμίσθωση του κυλικείου

Κλειστό από χτες και μέχρι νεωτέρας παραμένει το κυλικείο του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης (πρώην Πειραματικού Γυμνασίου). Η εκμίσθωσή του στο γνωστό «κυλικειάρχη» - ανάδοχο έγινε τον Οκτώβριο του 2010 και για έξι σχολικές περιόδους, από το 2010 έως το 2016. Θυμίζουμε ότι η αρμοδιότητα των κυλικείων υπάγεται στις σχολικές επιτροπές του Δήμου. Στη σύμβαση αναφέρεται ότι «ο εκμισθωτής υποχρεούται να τηρεί τους όρους λειτουργίας του κυλικείου, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, Εμπορίου, Οικονομικών και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου. Σε αντίθετη περίπτωση, η επιτροπή έχει δικαίωμα να καταγγείλει μονομερώς τη σύμβαση».

Συνεπώς, προφανώς και έχει λόγο για να παρέμβει μετά τα τεκταινόμενα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Ο πατέρας της μαθήτριας

Ο πατέρας της ανήλικης μαθήτριας μίλησε στο «Ε» και δηλώνει έξαλλος με την ολιγωρία των αρμοδίων. Μάλιστα, ανέφερε ότι, όταν το βράδυ της Δευτέρας, όπου συνεδρίαζαν γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, παρέστη για να τους ενημερώσει, εκείνοι έφριξαν με το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Μάλιστα, ανέφερε ότι του είπαν χαρακτηριστικά: «Φτάνει, δεν θέλουμε να ακούσουμε παρακάτω».

Με ανοιχτό το στόμα έμεινε, όπως πρόσθεσε, και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Καπιωτάς στο άκουσμα των όσων διαδραματίστηκαν. Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον κ. Καπιωτά, ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου κ. Μακρυπούλιας δεν είχε ενημερώσει για το περιεχόμενο της δίκης ούτε για το ποιον θα υπερασπιζόταν…

«Για μένα είναι δύο πράγματα σε αυτήν την υπόθεση», εξηγεί ο πατέρας. «Αν θα φύγει μια και καλή από το κυλικείο αυτός ο άνθρωπος και αν θα αναζητηθούν οι ευθύνες του διευθυντή του 6ου Γυμνασίου», προσθέτει. «Σωστό είναι ένας διευθυντής να μεριμνά για το αν έχουν αλλαχτεί οι λάμπες, αν είναι βαμμένη η αίθουσα και αν υπάρχει πετρέλαιο, αλλά δεν είναι μόνο αυτά! Όλοι οι αρμόδιοι πρέπει να ασχοληθούν και να μην αρνούνται τις ευθύνες τους!» κατέληξε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey