Ενώ η παράταξη Κλεάνθη επιθυμεί νέες εκλογές στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Οι συμπληρωματικές έδρες σε νέα κάλπη!

17/01/2017 - 17:56

Με πρωτόγνωρες συνδικαλιστικές καταστάσεις έρχεται αντιμέτωπος ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, μετά την πρωτοφανή -για τα δεδομένα του- παραίτηση σύσσωμης της πλειοψηφούσας παράταξης (κατείχε τρεις στις εφτά έδρες) με επικεφαλής τον Στρ. Κλεάνθη, από το διοικητικό συμβούλιο.

Με πρωτόγνωρες συνδικαλιστικές καταστάσεις έρχεται αντιμέτωπος ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, μετά την πρωτοφανή -για τα δεδομένα του- παραίτηση σύσσωμης της πλειοψηφούσας παράταξης (κατείχε τρεις στις εφτά έδρες) με επικεφαλής τον Στρ. Κλεάνθη, από το διοικητικό συμβούλιο.

Έτσι ενώ με την αποχώρηση των τριών μελών του από το ΔΣ, και των αναπληρωματικών του, η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, επιχειρεί να προκαλέσει νέες εκλογές στον Σύλλογο -εξαιτίας του ότι, αν και πρώτη στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, αποκλείστηκε από το προεδρείο- οι υπόλοιπες δύο παρατάξεις… ακολουθούν το καταστατικό! Έτσι την Πέμπτη θα γίνει τρίτη Γενική Συνέλευση με μοναδικά θέματα τον απολογισμό του ΔΣ και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια συμπληρωματικών εκλογών.

Πριν από ένα μήνα και μετά την ολοκλήρωση της θητείας ενός χρόνου του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, έγινε ανασυγκρότηση των ρόλων του προεδρείου, με νέο πρόεδρο τον Στρατή Σαμαρά στη θέση του Κώστα Κουτσοβίλη, που αναλαμβάνει αντιπρόεδρος, γραμματέα τη Χριστίνα Τζανέτου, ταμία το Μπάμπη Μαλλιάκα, και αποκλεισμό από τις θέσεις του προεδρείου, των μελών της παράταξης που ηγείται ο Στρ. Κλεάνθης («Νέα Ενωτική Κίνηση») και η οποία είχε έρθει πρώτη με 44% στις τελευταίες εκλογές. Η ανασυγκρότηση και η αλλαγή θέσεων δεν ήταν αυτή που προκάλεσε αντιδράσεις και απορίες, όσο η σύσσωμη παραίτηση των μελών της παράταξης αυτής από το διοικητικό συμβούλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον παραγκωνισμό της από τις θέσεις του προεδρείου, μένοντας έτσι το επταμελές συμβούλιο μόνο με τέσσερα μέλη.

 

Δεν μπορούν μόνοι τους…

«Για λίγες μόνο ψήφους δεν λάβαμε απόλυτη πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο» εξηγεί. Μπροστά στον κίνδυνο «να ταυτιστούμε μαζί τους σ’ αυτό το γαϊτανάκι και το κυριότερο μη θέλοντας να συμβάλλουμε ούτε στο ελάχιστο στη γραφικότητα και στην εκμετάλλευση του Συλλόγου μας, αποφασίσαμε ομόφωνα και συγκροτημένα να παραιτηθούμε, τακτικά και επιλαχόντα μέλη. Άλλωστε μπορούν και μόνοι τους, όπως απέδειξαν μέχρι και σήμερα, αφού ποτέ δεν έλαβαν υπόψη τις απόψεις μας», έλεγε ο Στρ. Κλεάνθης. Ωστόσο, το καταστατικό δεν προβλέπει τη λειτουργία του ΔΣ με τέσσερα μέλη και ορίζει τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και την πραγματοποίηση… συμπληρωματικών εκλογών για τις τρεις έδρες που πρέπει να καλυφθούν, αλλά και τα αναπληρωματικά τους μέλη.

 

 

«Ζητούν» νέες εκλογές

Ο κ. Κλεάνθης ανέφερε στο «Ε» ότι «βάσει καταστατικού θα πρέπει να γίνουν συμπληρωματικές εκλογές. Όμως το καταστατικό δεν προέβλεπε την αποχώρηση ολόκληρης παράταξης και των αναπληρωματικών τους». Στο πλαίσιο αυτό, εξηγεί: «Η παραίτησή μας ουσιαστικά έγινε για να δρομολογηθούν εξελίξεις, ώστε ο λόγος να έρθει εκ νέου στο κυρίαρχο εκλογικό σώμα για νέο διοικητικό συμβούλιο».

 

  

«Βάζουν σε περιπέτειες τον Σύλλογο»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ, Κώστας Κουτσοβίλης, και στέλεχος της παράταξης «Αγωνιστική Ενότητα» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί στην εφημερίδα μας: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί άλλη φορά. Γνώμη μου είναι να ξαναβάλει η ίδια παράταξη υποψηφιότητα. Βέβαια δεν μπορώ να αποκλείσω οποιαδήποτε νέα συμμετοχή. Το θέμα είναι ότι μπαίνει σε περιπέτειες ο Σύλλογος».

Αναφορικά με την παραίτηση της παράταξης Κλεάνθη, σχολιάζει: «Το ΔΣ είναι συλλογικό όργανο του Σωματείου και εκείνο αρμόδιο για τις αρχαιρεσίες. Ο πρόεδρος δεν εκλέγεται από τους εργαζόμενους. Ήμασταν τρεις διαφορετικές παρατάξεις και οι δύο βρήκαμε μία χρυσή τομή σε ό,τι αφορά το προεδρείο. Η ΔΑΚΕ ανέκαθεν λειτουργούσε από τους διαδρόμους και σε αγαστή συνεργασία με τον εκάστοτε διοικητή του Νοσοκομείου. Ακόμα και σήμερα. Επί ένα χρόνο ήταν απούσα και δεν συνεισέφερε σε τίποτα το ΔΣ».

 

 

«Δεν αντέχουν ούτε κανόνες, ούτε δημοκρατία»

Το μόνο που θέλησε να σχολιάσει ο ταμίας του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Χαράλαμπος Μαλλιάκας, από την «Ανανέωση», απέναντι στη στάση που κράτησε η παράταξη της «Νέας Ενωτικής Κίνησης» ήταν ότι: «Μερικοί δεν αντέχουν ούτε τους κανόνες, ούτε τη δημοκρατία. Εμείς θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το καταστατικό, όπου στο άρθρο 15 αναφέρεται στην αντικατάσταση των παραιτηθέντων με την πραγματοποίηση συμπληρωματικών εκλογών».

 

 

 

Πίτα μετά μουσικής στον «Οινοφόρο»

 

Η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, θα γίνει στο κτήμα «Οινοφόρος» την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα.

Στην είσοδο ο καθένας θα εφοδιάζεται με δύο διαφορετικά κουπόνια. Το ένα αντιστοιχεί στον καφέ ή το κρασί ή τη μπύρα που θα συνοδεύεται με πιάτο με νόστιμα μεζεδάκια. Το άλλο για τη συμμετοχή στις κληρώσεις δώρων που θα ακολουθήσουν.

Το φλουρί -δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ -θα κληρωθεί για το σύνολο των μελών του Συλλόγου, ενώ τα υπόλοιπα δώρα για τους παρευρισκόμενους. Μετά την κοπή βασιλόπιτας και τις κληρώσεις θα ακολουθήσει πρόγραμμα με ζωντανή μουσική με τους: Μιχάλη Δεμερτζή, Χαρά Κουτρολού και Μάνο Σαβιολάκη.

  

Η πίτα του Συλλόγου Καρκινοπαθών

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου καλεί τα μέλη, τους εθελοντές, τους φίλους και υποστηρικτές του, στην κοπή της βασιλόπιτάς του, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στη Λέσχη Αξιωματικών Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey