Με παλμό η διαμαρτυρία ενάντια στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια- φωτορεπορτάζ

24/03/2016 - 21:03

Οι εθελοντές της Λέσβου οργανώνουν δύο διαδηλώσεις για να διαμαρτυρηθούν κατά της παραβίασης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της παραβίασης της συνθήκης της Γενεύης, μετά τις νέες αποφάσεις της ΕΕ..


«Οι υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης που δημιουργήθηκαν στο νησί ως απάντηση στην ανθρωπιστική κρίση, κινδυνεύουν τώρα. Διαδηλώνουμε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να γνωστοποιήσουμε ότι είμαστε ακόμα εδώ, παρά τους νέους περιορισμούς που ποινικοποιούν τις ομάδες αλληλεγγύης και τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που βοηθούν τους πρόσφυγες».

Η πρώτη κινητοποίηση έγινε σήμερα το μεσημέρι Πέμπτη, στη Μόρια και στο λιμάνι, ενώ η δεύτερη το Σάββατο στο λιμάνι και στην πλατεία Σαπφούς.

Σήμερα στις 13.30 έγινε συγκέντρωση στην είσοδο του στρατοπέδου της Μόριας την ώρα που οι πρόσφυγες θα επιβιβάζονται στα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο λιμάνι. Το απόγευμα της Πέμπτης, στις 5, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς και στις 6 στο λιμάνι, ενώ οι πρόσφυγες θα επιβιβάζονται στα πλοία. Με μικροφωνική θα ενημερώνονται για το δικαίωμά τους να αιτηθούν άσυλο.

Το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 9 το πρωί, προγραμματίζεται συγκέντρωση στο λιμάνι και στις 11 θα γίνει πορεία από το λιμάνι προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, μέσω της Ερμού και επιστροφή στην πλατεία Σαπφούς.

Οι φωτογραφίες είναι του Τέρπανδρου Πατσελή, τον οποίο και ευχαριστούμε

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey