Με την ευλογία της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τα εγκαίνια με τον Ιερώνυμο!

Κοινωνικό Παντοπωλείο στη μνήμη του παπα-Στρατή

26/02/2016 - 13:58

Πριν το Πάσχα, αν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα εγκαινιαστεί -παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου- το Κοινωνικό Παντοπωλείο που θα λειτουργήσει στην Καλλονή προς ανακούφιση δεκάδων οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Πριν το Πάσχα, αν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα εγκαινιαστεί -παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου- το Κοινωνικό Παντοπωλείο που θα λειτουργήσει στην Καλλονή προς ανακούφιση δεκάδων οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καλλονής προβλέπεται να λειτουργήσει με προγραμματική σύμβαση του Δήμου Λέσβου με τη Μη Κυβερνητική και Φιλανθρωπική Οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο γίνεται στη μνήμη του παπα-Στρατή» ανέφερε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα ήρθε σε συνεννόηση με μέλη της «Αποστολής» που επισκέφτηκαν τη Λέσβο και διερεύνησαν από κοινού χώρους όπου μπορεί να στεγαστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο κ. Βέρρος βρήκε πολύ θετική την πρωτοβουλία της «Αποστολής», την οποία θα υποστηρίξει και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον 150 οικογένειες θα επωφεληθούν από τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Καλλονή.

Στο όνομα του παπα-Στρατή
Εξάλλου, η «Αποστολή» έχει τιμήσει το έργο του παπα-Στρατή. Το όνομα του παπα-Στρατή Δήμου φέρουν όλα τα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας που υλοποιεί για τους πρόσφυγες ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ, σε συνάντηση που είχε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Κωνσταντίνος Δήμτσας με τη σύζυγο τού εκλιπόντος Ευστρατία Δήμου και τα παιδιά του, ανακοίνωσε την αφιέρωση των προγραμμάτων ανθρωπιστικών βοηθειών για τους πρόσφυγες στον παπα-Στρατή με τον τίτλο «Η Αποστολή του Παπα-Στρατή».

«Οι ανθρωπιστικές αποστολές βοήθειας στους πρόσφυγες που υλοποιεί η “Αποστολή” στη Σάμο, στη Χίο, στην Κω και στη Λέσβο έχουν πλέον το όνομα του ακούραστου συνοδοιπόρου, του αληθινού φίλου και εγγυητή της αγάπης που αφιέρωσε όλη τη ζωή του στη διακονία δεκάδων χιλιάδων απελπισμένων ψυχών που αναζητούν την ελπίδα και το ξαναντάμωμα με την ζωή» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δήμτσας.

Η «Αποστολή» συνεργάστηκε στενά και αποτελεσματικά με τον άξιο αυτό ιερέα τα τελευταία οκτώ χρόνια, υλοποιώντας -σε συνεργασία με την «Αγκαλιά»- αλλεπάλληλες εκστρατείες ανθρωπιστικής βοήθειας με συνεχείς παρεμβάσεις, παρέχοντας τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε άπορες, ανασφάλιστες και πολύτεκνες οικογένειες, σε ανήμπορους και εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους στα ορεινά της Λέσβου, σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey