Άλλη μια φωτιά από τζάκι σε σπίτι ηλικιωμένης

Παραλίγο νέα τραγωδία στην Άγρα

09/01/2015 - 14:24

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των γειτόνων γλύτωσε ηλικιωμένη γυναίκα στην Άγρα όταν το σπίτι στο οποίο μένει, τυλίχτηκε στις φλόγες, που το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των γειτόνων γλύτωσε ηλικιωμένη γυναίκα στην Άγρα όταν το σπίτι στο οποίο μένει, τυλίχτηκε στις φλόγες, που το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία της πυρκαγιάς ήταν σπίθες από το τζάκι που ζέσταινε το σπίτι. Η Πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί στα σπίτια που βρίσκονται ακριβώς δίπλα σε αυτό που κάηκε.

Είναι το τρίτο περιστατικό πυρκαγιάς από τζάκι ή μαγκάλι που σημειώνεται στη Λέσβο μέσα σε μία εβδομάδα, με τα δύο προηγούμενα να καταλήγουν στους θανάτους δύο ηλικιωμένων γυναικών.

Ολοσχερώς καταστράφηκε το σπίτι ηλικιωμένης στην Άγρα μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αυτό χθες στις 2:15 τα ξημερώματα.

Γείτονες της ηλικιωμένης, μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, έτρεξαν αμέσως και τη βοήθησαν να βγει από τις φλόγες, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Το σπίτι βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένο σημείο του χωριού, σε μικρή απόσταση από την πλατεία. Από την πυρκαγιά έπεσε η σκεπή του κτηρίου και καταστράφηκε πλήρως η οικοσκευή.

Άμεσος ήταν ο κίνδυνος να εξαπλωθεί η πυρκαγιά στα όμορα σπίτια, κάτι που ευτυχώς δε συνέβη χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής, που δεν επέτρεψε στη φωτιά να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Κάτοικοι του χωριού που γνωρίζουν την ηλικιωμένη, ισχυρίστηκαν πως πρόκειται για ένα μοναχικό άτομο.

Παρά τη μεγάλη της όμως ηλικία, έχει την ικανότητα να φροντίζει επαρκώς τον εαυτό της και δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Η πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι σπίθα από το τζάκι που χρησιμοποιούσε η ηλικιωμένη για να ζεσταθεί.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η κατάσβεση ολοκληρώθηκε χθες το πρωί στις 8:55 και σε αυτήν έλαβαν μέρος δυο οχήματα με πέντε άνδρες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey