Στάχτη έγιναν έξι μοτοσυκλέτες στην Παγανή

Λαμπάδιασε αποθήκη

08/01/2015 - 14:24

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το πρωί της Τρίτης αποθήκη με έξι μοτοσυκλέτες, στην περιοχή της Παγανής.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το πρωί της Τρίτης αποθήκη με έξι μοτοσυκλέτες, στην περιοχή της Παγανής.

Από τύχη γλύτωσε χωρίς να τραυματιστεί ένας εκ των ιδιοκτητών των μηχανών, αφού πριν από τη φωτιά σημειώθηκε τουλάχιστον μία έκρηξη.

Η καταστροφή που υπέστησαν τα έξι οχήματα, είναι ολοκληρωτική, ενώ σημαντικές είναι και οι ζημιές που έχει υποστεί το κτήριο. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το πρωί της Τρίτης, ο γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Παγανής Λευτέρης Χαβρανλής, πήγε στη συγκεκριμένη αποθήκη όπου βρίσκονταν οι μοτοσυκλέτες.

Ο χώρος βρίσκεται ακριβώς πίσω από την επιχείρηση, την οποία διατηρεί μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη και τα δύο αδέλφια τον νοικιάζουν από άλλον επιχειρηματία, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Ο Λευτέρης Χαβρανλής έβαλε μπροστά τη μία από τις μηχανές και την άφησε να ζεσταθεί λόγω του κρύου που επικρατούσε.

Στη συνέχεια, άφησε για λίγο την αποθήκη προκειμένου να μιλήσει στον αδελφό του που βρισκόταν σε κοντινό κτήριο όπου στεγάζεται η επιχείρησή τους, και τότε σημειώθηκε η έκρηξη, που είχε ως αποτέλεσμα να τυλιχτούν οι μοτοσυκλέτες στις φλόγες.

Ο επιχειρηματίας έτρεξε αμέσως να δει τι συνέβαινε, αλλά οι αναθυμιάσεις από τα καμμένα πλαστικά, τα λάδια και τα καύσιμα των μηχανών δημιουργούσαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, καθιστώντας αδύνατη κάθε προσέγγιση.

Έσβησε, αλλά…
Η φωτιά έσβησε με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πέντε άντρες με δύο οχήματα έφτασαν στο σημείο και την έθεσαν υπό έλεγχο πριν εξαπλωθεί σε γειτονικά κτήρια.

Οι μηχανές είχαν μεταμορφωθεί σε άμορφες καμμένες μάζες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και το εσωτερικό της αποθήκης κατάμαυρο από τις αναθυμιάσεις. Επίσης έσπασαν από τη φωτιά τα τζάμια του κτηρίου.

Σε βραχυκύκλωμα ή σε κάποια διαρροή από το ντεπόζιτο καυσίμων αποδίδει το περιστατικό ο Μιχάλης Χαβρανλής, ο οποίος δήλωσε στο «Ε»: «Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά τι έγινε. Ο αδελφός μου έβαλε μπροστά τη μία μηχανή και ξαφνικά ακούσαμε μια έκρηξη.

Λίγο μετά, ακούστηκε και άλλη μία, που ίσως οφειλόταν στα ντεπόζιτα καυσίμων. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και οι έξι μηχανές που χρησιμοποιούσε όλη η οικογένεια, καταστράφηκαν.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν έπαθε κανένας τίποτα».
Τις δύο εκρήξεις επιβεβαίωσε και επιχειρηματίας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί του, μόλις λίγα μέτρα από το σημείο. «Άκουσα ένα δυνατό κρότο και μετά είδα καπνούς να βγαίνουν από την αποθήκη», είπε ο επιχειρηματίας στο «Ε», επιθυμώντας να μη δημοσιευθούν τα στοιχεία του. Ο ίδιος είπε πως μετά την πρώτη έκρηξη, ακολούθησε και άλλη μία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προανακριτική διαδικασία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την κατάθεση του επιχειρηματία.

Υπηρεσιακές πηγές ανέφεραν πως μπορεί να υπάρξει ανάφλεξη σε ένα όχημα είτε από βραχυκύκλωμα είτε από διαρροή καυσίμων, αλλά και από άλλες αιτίες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey