Σε κεντρικό σημείο και ώρα αιχμής

Κι άλλη κλοπή στο Μόλυβο

12/08/2014 - 13:58

Μια δεύτερη κλοπή μέσα σε μια εβδομάδα σημειώθηκε στο Μόλυβο το βράδυ της Παρασκευής. Οι δράστες αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα αξίας 3000 ευρώ, μπαίνοντας από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα.

Μια δεύτερη κλοπή μέσα σε μια εβδομάδα σημειώθηκε στο Μόλυβο το βράδυ της Παρασκευής. Οι δράστες αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα αξίας 3000 ευρώ, μπαίνοντας από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα.

Είναι το δεύτερο περιστατικό κλοπής μέσα σε πέντε μέρες στην περιοχή του Μολύβου και μάλιστα σε κεντρικά σημεία του οικισμού. Ασαφή τα συμπεράσματα, σύμφωνα με αστυνομικές αρχές, για το αν σχετίζονται τα δύο περιστατικά, με τις έρευνες να είναι στραμμένες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό σημείο του Μολύβου. Η 47χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού έλλειψε από τις 10:30 περίπου έως τις 12:00 και στο διάστημα αυτό άγνωστοι δράστες μπήκαν από μπαλκονόπορτα που παραβίασαν και αφαίρεσαν κοσμήματα καθώς και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 3000 ευρώ. Προφανώς οι διαρρήκτες είτε παρακολουθούσαν τις κινήσεις στο συγκεκριμένο σπίτι, είτε γνώριζαν πως η 47χρονη θα λείψει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως το σημείο που βρίσκεται το σπίτι είναι πολύ κοντά στην αγορά του Μολύβου και τις συγκεκριμένες ώρες παρουσιάζει έντονη κίνηση. Η ενέργεια των διαρρηκτών θεωρείται θρασύτατη, κοινό χαρακτηριστικό και με την προηγούμενη περίπτωση κλοπής, που είχε σημειωθεί στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας σε σπίτι 70χρονης επίσης στο Μόλυβο.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, εκτός από τους άντρες του Αστυνομικού Σταθμού του Μολύβου, συμμετέχουν και άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης.

Μάλιστα κλιμάκιο της σήμανσης έχει ήδη κάνει αυτοψία στο χώρο, παίρνοντας τα δακτυλικά αποτυπώματα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί αν τα δύο περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους, ούτε έχει σχηματιστεί κάποια εικόνα για το προφίλ των δραστών.

Για το λόγο αυτό οι έρευνες δεν στρέφονται σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, πράγμα που δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο για την εξέλιξή τους.

Ουσιαστικά οι αστυνομικοί ψάχνουν στα τυφλά για δράστες που είτε είναι ντόπιοι είτε επισκέπτες και δείχνουν ότι ξέρουν να χρησιμοποιούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά ως κάλυψη την πολυκοσμία που έχει αυτή τη στιγμή ο Μόλυβος, δρώντας σε κεντρικά σημεία και σε ώρες που παρουσιάζουν κίνηση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey