Στο αμήν για το νερό οι κάτοικοι του Καγιανίου

Ένα βήμα πριν την Εισαγγελία

12/08/2014 - 13:44

Στο αμήν έχουν φτάσει περί τις δέκα οικογένειες που μένουν χαμηλά στην περιοχή του Καγιανίου και κοντά στο Ακρωτήρι, που την περασμένη εβδομάδα έμειναν τρεις μέρες χωρίς νερό.

Στο αμήν έχουν φτάσει περί τις δέκα οικογένειες που μένουν χαμηλά στην περιοχή του Καγιανίου και κοντά στο Ακρωτήρι, που την περασμένη εβδομάδα έμειναν τρεις μέρες χωρίς νερό.

Αποφασισμένοι, αν συνεχιστεί το πρόβλημα, να προχωρήσουν στην Εισαγγελία, καταγγέλλοντας το πρόβλημα, που μέσα στο καλοκαίρι έχει οξυνθεί.

Την ίδια ώρα οι εν λόγω κάτοικοι μένουν με το στόμα ανοιχτό, καθώς οι γύρω περιοχές υδροδοτούνται με ελάχιστες διακοπές νερού. Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης ύδρευσης, Νίκος Ιππειώτης, εξήγησε στην εφημερίδα μας το πρόβλημα και διαβεβαίωσε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως, ενώ «ήδη ομαλοποιείται η κατάσταση».

Το νερό νεράκι έχουν πει αυτό το καλοκαίρι όλοι οι Μυτιληνιοί, οι οποίοι ως έναν βαθμό έχουν συμβιβαστεί με την εκ περιτροπής υδροδότηση. Δέκα οικογένειες που ζουν στο Καγιάνι δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόβλημα να υφίστανται ό,τι βιώνει όλο το νησί, αλλά αισθάνονται «δημότες δεύτερης κατηγορίας», όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.

Κι αυτό γιατί, αν η διακοπή σε κάποιες γειτονικές περιοχές ακόμα και πολύ κοντά στο Καγιάνι φτάνει έως τις τέσσερις με έξι ώρες, στα δικά τους σπίτια φτάνει τις τρεις μέρες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου την περασμένη Τρίτη κόπηκε η υδροδότηση και επανήλθε αργά το βράδυ της Πέμπτης, όπως αναφέρει στο «Ε» ο κ. Νίκος Ευρυπιώτης, κάτοικος της περιοχής.

Ντους… στην παραλία
«Πρόκειται για τα σπίτια που έχουν κατασκευαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, είναι σχετικά πιο καινούρια δηλαδή και δεν παίρνουν νερό από τη δεξαμενή του Καγιανίου παρά το χρόνιο αίτημά μας. Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί, ενώ δικαιούμασταν ρολόι κοντά στο σπίτι μας, πληρώσαμε για υδροσωλήνες και τελικά είμαστε οι πιο “ριγμένοι”.

Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να γίνουν διακοπές νερού, αλλά όχι να μας κάνουν να αισθανόμαστε δημότες δεύτερης κατηγορίας» συμπληρώνει ο ίδιος. Στη συνέχεια, επεσήμανε τα προβλήματα από την πολυήμερη διακοπή νερού: «Για τρεις μέρες να μην έχεις νερό, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει περάσει από το μυαλό μας. Πλυντήριο δεν μπορούμε να βάλουμε, ούτε πιάτα να πλύνουμε, ούτε μπάνιο να κάνουμε, ούτε νερό να πιούμε. Άλλοι πάνε για ντους στην παραλία!

Μας έχουν βγάλει έξω από τα ρούχα μας. Δηλαδή τι θέλουν; Να μας εξαναγκάσουν να κλέψουμε νερό από τους γείτονες; Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι ιθύνοντες είναι ότι εμείς δεν θέλουμε το νερό για πότισμα, αλλά για να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες!

Αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυτές τις μέρες θα πάμε στην Εισαγγελία, είμαστε αποφασισμένοι». Πάντως, ο κ. Ευρυπιώτης ανέφερε ότι ο κ. Ιππειώτης ήταν αρκετά συγκαταβατικός, κατανοώντας το πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ, οι εν λόγω οικογένειες «παίρνουν νερό από μια πηγή που συνδέεται με τον αγωγό της Κρατήγου.

Ο εν λόγω αγωγός παρουσίασε βλάβες, με αποτέλεσμα να διαπιστώνεται χαμηλή πίεση και να γίνονται μεγάλες διακοπές νερού. Επιπρόσθετα είναι και η υπερκατανάλωση, οπότε το πρόβλημα μεγαλώνει.

Πάντως οι πρώτες εργασίες έχουν γίνει, η κατάσταση ομαλοποιείται και εκτιμούμε ότι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο το θέμα θα έχει λυθεί».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey