Λαϊκή Συσπείρωση:

Σε αποσύνθεση το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

31/01/2014 - 16:13

Θύμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής είναι το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, που οδηγείται σε αποσύνθεση και αυτοδιάλυση όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Βαγγέλης Παλαιολόγος.

Θύμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής είναι το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, που οδηγείται σε αποσύνθεση και αυτοδιάλυση όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Βαγγέλης Παλαιολόγος.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε το Κ.Υ. θα οδηγηθεί σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας και θα κλείσει, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας οι κάτοικοι του Πολιχνίτου, της Βρίσας, των Βασιλικών, του Λισβορίου και του Σταυρού.

Ο κ. Παλαιολόγος είχε θέσει τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου στις 11 Νοεμβρίου, μετά από επίσκεψη του διοικητή του Νοσοκομείου, Βασίλη Μουζάλα. Παρά ταύτα, τα προβλήματα αντί να αντιμετωπιστούν, οξύνθηκαν περαιτέρω, όπως σημειώνει.

Σήμερα, από τους τέσσερις γιατρούς (επιμελητές) που ανήκουν στη δύναμη του Κ.Υ., υπάρχουν μόνο τρεις. Η μία γιατρός, όμως, δικαιούται και παίρνει ειδική άδεια και η τέταρτη γιατρός είναι αποσπασμένη μόνιμα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Εκτός από αυτό, δεν υπηρετεί και κανένας αγροτικός γιατρός. Κανονικά έπρεπε να υπάρχουν, σύμφωνα με τις οργανικές θέσεις, έξι αγροτικοί γιατροί (τρεις στο Κ.Υ. Πολιχνίτου, δύο στη Βρίσα και ένας στα Βασιλικά). Επομένως, υπάρχει ολοσχερής αδυναμία παροχής υπηρεσιών τόσο στο Κ.Υ., όσο και στα χωριά Βρίσα, Βασιλικά, Λισβόρι και Σταυρό.

Επίσης, από τις τρεις καθαρίστριες που προβλέπονται, υπάρχει μόνο μία, αφού οι άλλες δύο συμβασιούχοι στην ουσία εκτελούν χρέη φύλαξης του Κ.Υ., μια και δεν υπάρχει κανένας φύλακας.

Από τις πέντε θέσεις νοσηλευτών που προβλέπονται, υπηρετούν μόνο δύο. Οι άλλες τρεις είναι αποσπασμένες στο Νοσοκομείο και μία έχει άδεια τοκετού. Οδηγοί ασθενοφόρων υπάρχουν μόνο τρεις, από τους πέντε που προβλέπονται. Οι κενές βάρδιες καλύπτονται από το ΕΚΑΒ.
Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στις υποδομές.

Το κτήριο λόγω έλλειψης συντήρησης, έχει σοβαρά προβλήματα. Επίσης προβλήματα υπάρχουν στο Μικροβιολογικό και το Ακτινολογικό Εργαστήριο, καθώς και σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό.

Ο κ. Παλαιολόγος από πλευράς «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφτηκε το διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Μουζάλα, την προηγούμενη Παρασκευή και του έθεσε όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Παράλληλα καλεί τους κατοίκους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν λύσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των Κ.Υ., αλλά και γενικότερα της παροχής υγειονομικής περίθαλψης, που είναι αναφαίρετο και ιερό δικαίωμα, και ας μην πέσουν πάλι στην παγίδα των ψεύτικων κυβερνητικών υποσχέσεων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey