Προσλαμβάνονται σταδιακά μέχρι και τον Ιούνιο, με πιστώσεις τού 2014, αλλά και από το 2013

180 + 31 διμηνίτες στο Δήμο Λέσβου

15/01/2014 - 16:29

Χρονιά των διμηνιτών θα είναι το 2014 και ειδικά το πρώτο εξάμηνό του για το Δήμο Λέσβου, αφού δεδομένης της χρονοβόρας διαδικασίας για την πρόσληψη οκταμηνιτών, αλλά και των αναγκών ειδικά για τον τομέα της καθαριότητας, αναμένεται το διάστημα μέχρι και τον Ιούνιο να προσληφθούν συνολικά 211 συμβασιούχοι με δίμηνες συμβάσεις.

Χρονιά των διμηνιτών θα είναι το 2014 και ειδικά το πρώτο εξάμηνό του για το Δήμο Λέσβου, αφού δεδομένης της χρονοβόρας διαδικασίας για την πρόσληψη οκταμηνιτών, αλλά και των αναγκών ειδικά για τον τομέα της καθαριότητας, αναμένεται το διάστημα μέχρι και τον Ιούνιο να προσληφθούν συνολικά 211 συμβασιούχοι με δίμηνες συμβάσεις, στη μεγάλη τους πλειοψηφία για τον τομέα της καθαριότητας.

Απ’ τις προσλήψεις διμηνιτών, έχουν ήδη αποφασιστεί απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο οι 172 για προσωπικό καθαριότητας, εκκρεμεί η πρόσληψη ακόμη 31 διμηνιτών με πιστώσεις από το 2013, που ομοίως έχει δρομολογηθεί, ενώ σήμερα το απόγευμα θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του οργάνου αν θα γίνουν και οκτώ προσλήψεις στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, για τη στελέχωση των δημοτικών συνεργείων.

Αδιέξοδο μετά το Φεβρουάριο
Στον προγραμματισμό που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2013 και με βάση την εισήγηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ηλία Κουνιαρέλλη, αποφασίστηκε το 2014 να προσληφθούν συνολικά 140 εργάτες καθαριότητας, αλλά και 32 οδηγοί, ομοίως για τον τομέα της καθαριότητας. Ο κ. Κουνιαρέλλης επεσήμανε ότι για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, των ελλείψεων στο προσωπικό καθαριότητας που υπάρχει στο Δήμο και της άμεσης αποχώρησης μόνιμου προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλων το έτος 2014, προτείνεται η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση διάρκειας δύο μηνών.

Όπως είπε ο ίδιος, το υπάρχον εποχικό προσωπικό με οκτάμηνη απασχόληση, αλλά και δίμηνη απασχόληση, τελειώνει στις αρχές Φεβρουαρίου. Οι διαδικασίες για την πρόσληψη νέων οκταμηνιτών είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων να βρίσκεται σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, σε αδιέξοδο μετά το Φεβρουάριο.

Για αυτό μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης του εποχικού προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις και προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας, ομόφωνα αποφασίστηκε να γίνει πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση διάρκειας δύο μηνών σε δύο φάσεις. Κατά τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο θα προσληφθούν 12 οδηγοί και 40 εργάτες, βάσει διαδικασίας που θα έχει ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Κατά τους μήνες Μάιο - Ιούνιο που ξεκινά και η θερινή περίοδος, οπότε και αυξάνεται η παραγωγή απορριμμάτων (τότε θα ολοκληρωθούν και οι συμβάσεις των πενταμηνιτών της Κοινωφελούς Εργασίας), θα προσληφθούν 20 οδηγοί και 100 εργάτες με διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου.

Και αγροτική οδοποιία
Τις αμέσως επόμενες μέρες, όμως, αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για ακόμη 31 διμηνίτες, 25 εργάτες και έξι οδηγοί, στα πλαίσια των εγκρίσεων και των χρηματοδοτήσεων του 2013.
Σήμερα δε το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει και για την πρόσληψη οκτώ διμηνιτών, τεσσάρων οδηγών και τεσσάρων χειριστών μηχανημάτων, που όπως μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγροτικής Οδοποιίας, που θα εισηγηθεί και το θέμα, Δημήτρης Μουτζούρης, θα απασχοληθούν στα δημοτικά συνεργεία τα οποία εργάζονται σε έξι δημοτικές ενότητες στην αγροτική οδοποιία.

Οι προσλήψεις αυτές θα είναι σε συνέχεια αντίστοιχων που είχαν γίνει για τα ίδια συνεργεία, ενώ αναμένεται να υπάρξει προγραμματισμός και για προσλήψεις για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας, στην οποία ομοίως απασχολούνται πολύ συχνά διμηνίτες, κυρίως για τον καθαρισμό περιαστικών δασών, ρεμάτων κ.λπ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey