«Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης»

Δίπλα στους πολίτες και με συσσίτια

24/12/2013 - 14:18

Το Σωματείο «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης» από τότε που λειτουργεί, έχει πραγματοποιήσει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις ώστε να στηριχθούν με αυτό τον τρόπο, όλοι οι κάτοικοι του νησιού ακόμη και εκείνοι που μένουν στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Λέσβου.

Το Σωματείο «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης» από τότε που λειτουργεί, έχει πραγματοποιήσει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις ώστε να στηριχθούν με αυτό τον τρόπο, όλοι οι κάτοικοι του νησιού ακόμη και εκείνοι που μένουν στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Λέσβου. Μάλιστα στο πλαίσιο δράσης και στήριξης των πολιτών, σχεδιάζεται πρόγραμμα σίτισης για τις άπορες οικογένειες. 

Συγκεκριμένα, το Σωματείο εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις, σχεδιάζει και πρόγραμμα σίτισης για τους ανθρώπους με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, επισκευάζεται χώρος των μαγειρείων και εστίασης του Οικοτροφείου της Μητρόπολης.

Οι επισκευές γίνονται με προσφορές των «οικοτρόφων», καθώς και μελών και φίλων του Σωματείου, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα παρασκευής πολλών μερίδων φαγητού καθημερινά. Το φαγητό αυτό θα διανέμεται στις ενορίες και με τη βοήθεια των ιερέων, στις άπορες οικογένειες της κάθε ενορίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα τρία χρόνια λειτουργίας του, το Σωματείο έχει πραγματοποιήσει 20 ιατρικές αποστολές σε 56 χωριά της Λέσβου, στις οποίες συμμετείχαν 94 γιατροί τόσο από την Αθήνα όσο και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου. Σημειώνεται ότι εξετάστηκαν εντελώς δωρεάν για προληπτικούς λόγους 3.178 άτομα, έγιναν 518 Τεστ Παπ και 285 καρδιογραφήματα. Ακόμη εξετάστηκαν 767 μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου από τρεις τουλάχιστον γιατρούς ο καθένας. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey