Λήγει τέλος του χρόνου η θητεία του προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο Λέσβου

Ο Σ. Ζαμτράκης στη θέση του Κ. Κορδώνη;

04/12/2013 - 16:34

Η θητεία ενός απ’ τους πιο παραγωγικούς σε έργο προέδρους που πέρασαν απ’ το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, του Κώστα Κορδώνη, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και ήδη έχουν πυκνώσει οι φήμες που θέλουν να μην ανανεώνεται, είτε γιατί δεν το επιθυμεί ο ίδιος είτε γιατί έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί.

Η θητεία ενός απ’ τους πιο παραγωγικούς σε έργο προέδρους που πέρασαν απ’ το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, του Κώστα Κορδώνη, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και ήδη έχουν πυκνώσει οι φήμες που θέλουν να μην ανανεώνεται, είτε γιατί δεν το επιθυμεί ο ίδιος είτε γιατί έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί. Καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι ήδη για τη θέση έχει βολιδοσκοπηθεί και εμφανίζεται να ενδιαφέρεται ο τελευταίος πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Ν. Λέσβου και πρώην δήμαρχος Γέρας, Σωτήρης Ζαμτράκης.

Η απόφαση ορισμού του μέλους που μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο, αλλά και στη Λιμενική Επιτροπή Λέσβου, ανήκει στη γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου. Η κ. Καλογήρου προσανατολίζεται να αποφασίσει για τον ορισμό των τριών εκπροσώπων της - που ορίζει, σύμφωνα με τα ισχύοντα, επιλέγοντας από «ευυπόληπτους» πολίτες της Λέσβου - στα τέλη του χρόνου και πιο συγκεκριμένα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, απ’ τις 27 Δεκεμβρίου και μετά. Και αυτό γιατί, όπως μάθαμε, η γενική γραμματέας θα επιδιώξει μέχρι την τελευταία μέρα να μη σταματήσει η δουλειά στο Λιμενικό Ταμείο, που χειρίζεται σειρά ζητημάτων.

Αλλαγές
Η παρούσα Λιμενική Επιτροπή Λέσβου έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Φώτη Χατζημιχάλη, το Φεβρουάριο του 2011, ενώ εκτός απ’ τον κ. Κορδώνη, ως εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου μετέχουν ακόμη και οι Σαράντος Προκοπίου, πολιτικός μηχανικός, και Μιλτιάδης Νιάνιος, συνταξιούχος οικονομολόγος. Μάλιστα ο κ. Νιάνιος ανέλαβε προσφάτως καθήκοντα, πριν από μερικούς μήνες, με απόφαση που εξέδωσε η κ. Καλογήρου σε αντικατάσταση άλλου ορισθέντα, και το πιο πιθανόν είναι να μην αλλάξει.

Ακόμη, η γενική γραμματέας φέρεται να μην έχει αποφασίσει αν θα προβεί σε αλλαγές, αν και σε κομματικούς κύκλους τής Ν.Δ. σχολιάζεται ως δεδομένο πως η προεδρία θα περάσει σε στέλεχος μη υποδειχθέν απ’ το ΠΑΣΟΚ, αν και ο κ. Κορδώνης δεν είχε προταθεί απ’ την κομματική οργάνωση, αλλά είχε επιλεγεί ως πρόσωπο.

Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι για την τελική απόφαση θα ερωτηθούν και ο υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Επικρατείας, Χαράλαμπος Αθανασίου, και οι δύο βουλευτές των κυβερνώντων κομμάτων, Παύλος Βογιατζής και Νίκος Σηφουνάκης, προκειμένου να εκφράσουν τη γνώμη τους επί της πρότασης της κ. Καλογήρου. Σ’ αυτήν τη βάση, εικάζεται πως θα προταθεί ο κ. Ζαμτράκης για τη θέση του προέδρου, θα παραμείνει ο κ. Νιάνιος που έχει και την υπηρεσιακή εμπειρία για τις οικονομικές αποφάσεις (σε ανύποπτο χρόνο, η κ. Καλογήρου τον είχε χαρακτηρίσει θεματοφύλακα της νομιμότητας), ενώ για το τρίτο πρόσωπο - αν αλλάξει ο κ. Προκοπίου - δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες.

Οι τρεις αυτοί πολίτες είναι και οι μοναδικοί που ορίζονται απ’ τη γενική γραμματέα, ενώ τη Λιμενική Επιτροπή συγκροτούν ακόμη ο κεντρικός λιμενάρχης Μυτιλήνης (Μανώλης Μαργωμένος) ως αντιπρόεδρος, ο προϊστάμενος του Τελωνείου Μυτιλήνης (Χαράλαμπος Μαργαρίτης), ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου (Παντελής Πατερέλλης), ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λέσβου (Παρασκευάς Φραντζέσκος), ο εκπρόσωπος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (Σταμάτης Πετρουζέλλης) και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Τουριστικών, Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Νομού Λέσβου (Παναγιώτης Χατζηκυριάκος).

 

Εν αναμονή των αποφάσεων
Όλοι με κλειστά χαρτιά

Οι τρεις τουλάχιστον βδομάδες που απομένουν μέχρι να ληφθεί απόφαση για το αν θα αλλάξει πρόεδρο το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα για να ανοίξουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τα χαρτιά τους.

Ο Κώστας Κορδώνης φέρεται να μην έχει μιλήσει με τη Χριστιάνα Καλογήρου, με την οποία όλο αυτό το διάστημα έχει άριστες σχέσεις, αλλά και να μην έχει σκεφτεί αν θα ήθελε ή όχι να συνεχίσει στην ίδια θέση. Υπάρχουν άλλωστε τόσο πολλά ζητήματα σε εξέλιξη με υποθέσεις του Λιμενικού Ταμείου, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει έως το τέλος του χρόνου να δρομολογήσει, ανεξάρτητα απ’ το αν παραμείνει ή όχι, μια σειρά από αποφάσεις.

Ο Σωτήρης Ζαμτράκης πληροφορίες αναφέρουν ότι προ μηνών είχε βολιδοσκοπηθεί για τη συγκεκριμένη θέση και όπως μας μετέφερε η ίδια πηγή, δεν το είχε απορρίψει ως προοπτική, ούτε όμως και είχε εκφράσει ένθερμο ενδιαφέρον, ζητώντας να ενημερωθεί πληρέστερα για το σύνολο των αρμοδιοτήτων της θέσης, που σημειωτέον δεν απαιτεί αποκλειστική απασχόληση, κάτι που ενδεχομένως ο συνταξιούχος χειρουργός να μην ήθελε.

Αυτό που φαίνεται πάντως σίγουρο έως τώρα, είναι πως και ο κ. Ζαμτράκης, όπως και ο κ. Κορδώνης, διαθέτουν την αυτοδιοικητική εμπειρία, όπως και εμπειρία διοίκησης και διοικητικές ικανότητες, που είναι κρίσιμες για τις ευθύνες που έχει το Λιμενικό Ταμείο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey