Από δήμους, Εκκλησία και συλλόγους, στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο

Διανέμουν δωρεάν τρόφιμα…

15/11/2013 - 15:12

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 1.554 οικογένειες της Λήμνου προβλέπει το πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά. Αν και οι αιτήσεις ήταν 1.000 περίπου περισσότερες (έφτασαν τις 2.493, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου), υπήρξαν πολλές περικοπές, καθώς για αυτήν τη χρονιά τα κριτήρια ήταν περισσότερο αυστηρά.

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 1.554 οικογένειες της Λήμνου προβλέπει το πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά. Αν και οι αιτήσεις ήταν 1.000 περίπου περισσότερες (έφτασαν τις 2.493, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου), υπήρξαν πολλές περικοπές, καθώς για αυτήν τη χρονιά τα κριτήρια ήταν περισσότερο αυστηρά.

Ήδη προχθές, πραγματοποιήθηκε η παραλαβή ζυμαρικών, που αγγίζει τα 17.702 πακέτα του κιλού. Οι δικαιούχοι φέτος, όπως όλα δείχνουν, δε θα έχουν τη δυνατότητα προμήθειας ρυζιού, αφού οι εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, βρίσκονται υπό δικαστική διαμάχη. Η διανομή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στη Λήμνο οι ποσότητες τυριού.

Σ’ ό,τι αφορά στη διαδικασία επιλογής, οι αιτήσεις των δικαιούχων μέσω των φορέων εκπροσώπησης κατατέθηκαν στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας τον προηγούμενο Μάιο και στη συνέχεια έγινε η ηλεκτρονική καταχώρησή τους. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Σάββα Βαρελτζή, «η επιλογή έγινε με απόλυτα αδιάβλητο τρόπο και με εξονυχιστικό έλεγχο των δικαιολογητικών των αιτούντων σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδίδεται ανά έτος, με αυστηρά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και τα δηλωθέντα εισοδήματα των δικαιούχων».

Ο έλεγχος έγινε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος αφορούσε τα εισοδήματα του 2012, ενώ ολοκληρώθηκε το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου.

Αιτήσεις και τρόφιμα
Οι φορείς που θα διακινήσουν τα τρόφιμα, είναι οι Δήμοι Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, η Μητρόπολη Λήμνου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, το Γηροκομείο και ο Σύλλογος Νεφροπαθών. Το σύνολο των αιτήσεων από όλους του φορείς που είχαν κατατεθεί, έφτασε τις 2.493, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.554 και απορρίφθηκαν οι 939 αιτήσεις.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Λήμνου κατατέθηκαν 2.165 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν 1.372 και απορρίφθηκαν 793.

Στο Δήμο Αγ. Ευστρατίου κατατέθηκαν 56 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 36 και απορρίφθηκαν οι 20. Στη Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κατατέθηκαν 114 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 68 και απορρίφθηκαν οι 46. Στο Σύλλογο Πολυτέκνων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κατατέθηκαν 116 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 50 και απορρίφθηκαν οι 66, ενώ στο Γηροκομείο Λήμνου, 21 αιτήσεις που εγκρίθηκαν όλες, όπως ορίζει η ΚΥΑ για τις μονάδες κλειστής φροντίδας, και στο Σύλλογο Νεφροπαθών Λήμνου, 21 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι επτά και απορρίφθηκαν οι 14.

Τα τρόφιμα τα οποία θα διανεμηθούν, σύμφωνα με τη Ζώνη Γ στην οποία ανήκουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, είναι 7.908 λίτρα λάδι, 17.702 πακέτα του ενός κιλού ζυμαρικά, 2.649 πακέτα του μισού κιλού κασέρι, 3.573 πακέτα του μισού κιλού κεφαλογραβιέρα και 5.839 πακέτα του μισού κιλού φέτα. Σταδιακά θα γίνει η παραλαβή των τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου και στη συνέχεια η διανομή στους δικαιούχους από τους φορείς εκπροσώπησης στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey