Παρεμβάσεις από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Δίπλα στους ανασφάλιστους της Λέσβου

12/11/2013 - 13:49

Πέντε κοντέινερ με ιατροφαρμακευτικό υλικό αιχμής θα διατεθούν σε νοσοκομεία της χώρας, ένα εκ των οποίων θα ζητηθεί να είναι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Πέντε κοντέινερ με ιατροφαρμακευτικό υλικό αιχμής θα διατεθούν σε νοσοκομεία της χώρας, ένα εκ των οποίων θα ζητηθεί να είναι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Κι αυτό γιατί πρωτεργάτης της ενέργειας αυτής είναι ο ομογενής Μιχάλης Ζαχάρης, ο οποίος κατάγεται από την Αγία Παρασκευή. Η σημαντική αυτή ενέργεια, όπως ειπώθηκε από το γενικό διευθυντή τής ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κώστα Δήμτσα, έρχεται να συμπληρώσει τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να στηριχθούν οι ανασφάλιστοι πολίτες.

Στο πλαίσιο στήριξης των ανασφάλιστων πολιτών, δόθηκαν ήδη το περασμένο Σαββατοκύριακο 20 συνολικά κούτες με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, στο Κέντρο Υγείας Καλλονής καθώς και στη ΜΚΟ «Αγκαλιά». Ωστόσο οι ενέργειες αυτές, σύμφωνα με τον κ. Δήμτσα, θα συνεχιστούν σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και το επόμενο διάστημα θα στέλνονται κάθε μήνα φάρμακα, ενώ πρόκειται να επισκεφτούν το νησί γιατροί που θα εξετάσουν κατοίκους απομακρυσμένων από τη Μυτιλήνη περιοχών και συγκεκριμένα εκείνων της δυτικής Λέσβου.

Μιλώντας στο «Ε», ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος και βρέθηκε στη Λέσβο για την παράδοση της πρώτης ποσότητας φαρμακευτικού υλικού, τόνισε ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες για να μη λείψει από κανέναν άνθρωπο το φάρμακό του, γι’ αυτό και ζητήθηκε κατάλογος με τα ονόματα των ανασφάλιστων και άπορων ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, για να καλύπτονται από τον ΙΣΑ και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Από την πλευρά του, ο παπά-Στρατής, παραλαμβάνοντας τα πρώτα φάρμακα, τόνισε ότι μέσω της «Αποστολής» και του ΙΣΑ δημιουργείται στην Καλλονή μια νέα δομή Κοινωνικού Φαρμακείου. Παράλληλα ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για το ενδιαφέρον του και την προστασία του. «Ευχόμαστε να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε το φάρμακο στον ανασφάλιστο που το χρειάζεται. Βρισκόμαστε σε δύσκολες εποχές, ο καθένας κοιτάει την τσέπη του και όχι το συνάνθρωπο. Το Ευαγγέλιο λέει ότι ο θησαυρός είναι στην καρδιά του ανθρώπου και δεν είναι άλλος από την αγάπη στον ίδιο τον άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό στα πλαίσια των εγκαινίων τής ΑΣΠΑΙΤΕ

Να αναφέρουμε ότι το πρωί του Σαββάτου, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Παραρτήματος Βορείου Αιγαίου της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ, Ιωάννης Χρυσουλάκης, σε σχετική δήλωσή του τόνισε: «Κάθε πανεπιστήμιο ή ΑΣΠΑΙΤΕ δεν έχει μόνο εκπαιδευτικό προορισμό, αλλά έχει και κοινωνικό έργο. Με τη συγκέντρωση των φαρμάκων συνδυάζουμε τα εγκαίνια του παραρτήματός μας με τον κοινωνικό αυτό προορισμό.».


Ο κ. Ερμόλαος Νείρος δίνει τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του

Ο Λεωνίδας Χιωτέλλης βρέθηκε στο χώρο τής ΑΣΠΑΙΤΕ το πρωί του Σαββάτου. Διέσχισε 56 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό του ερχόμενος από την Πέτρα, για να δώσει τα φάρμακα που δεν μπορεί πια να χρησιμοποιήσει η μητέρα του, καθώς έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες. «Όταν άκουσα για αυτή την εκδήλωση που γίνεται σήμερα, θεώρησα σωστό να φέρω τα φάρμακα αυτά εδώ. Σε μας πια δεν είναι χρήσιμα, ξέρω όμως ότι μπορούν να βοηθήσουν ένα συνάνθρωπό μου που έχει ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεωνίδας Χιωτέλλης δίνει τα φάρμακα της μητέρας του στους εθελοντές της αποστολής

Για τον ίδιο λόγο, βρέθηκε εκεί και ο τέως αντιδήμαρχος Γέρας Ερμόλαος Νείρος, ο οποίος επεσήμανε ότι η ανταπόκριση της κοινωνίας ήταν άμεση μόλις πληροφορήθηκε για τη συγκέντρωση των φαρμάκων. «Οι γιαγιάδες της περιοχής, αμέσως μόλις έμαθαν για την προσπάθεια που γίνεται, πήγαν και αγόρασαν από τα φαρμακεία καινούργια φάρμακα για να συνδράμουν και αυτές στην προσπάθεια.» Δεν παρέλειψε δε, να τονίσει ότι πρόκειται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν και αυτοί, δεδομένης της κρίσης, οικονομικά προβλήματα, ωστόσο σε αυτές τις δύσκολες εποχές στέκονται δίπλα στο συνάνθρωπο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey