Συναντήθηκε με Δ. Βουνάτσο, ενώ επισκέφτηκε μαζί με τον Κ. Μουτζούρη, τα λιμάνια Πέτρας και Πλωμαρίου

Στη Λέσβο ο Πρέσβης της Τουρκίας

09/07/2013 - 15:20

Εθιμοτυπικού χαρακτήρα ολιγοήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Kerim Uras, ο οποίος επισκέφτηκε αρκετές περιοχές του νησιού, ενώ χθες το πρωί είχε συνάντηση και με το Δήμαρχο Λέσβου.

Εθιμοτυπικού χαρακτήρα ολιγοήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Kerim Uras, ο οποίος επισκέφτηκε αρκετές περιοχές του νησιού, ενώ χθες το πρωί είχε συνάντηση και με το Δήμαρχο Λέσβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Uras συνδύασε την επίσκεψή του στο νησί με κοινωνική υποχρέωση που είχε στο Αϊβαλί. Το βράδυ της Κυριακής στον Πρέσβη που έχει αναλάβει καθήκοντα στη χώρα μας εδώ και ένα χρόνο περίπου, αλλά και στη σύζυγό του, παρέθεσε δείπνο ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ, Κώστας Μουτζούρης, και η σύζυγός του. Το δείπνο έγινε στα «Δελφίνια» στο Μόλυβο, ενώ ο κ. Μουτζούρης μαζί με τον Τούρκο Πρέσβη επισκέφθηκαν το Καβάκι στο λιμάνι της Πέτρας, όπου σχεδιάζεται η δημιουργία πύλης Schengen.

Ανάλογη επίσκεψη επρόκειτο να γίνει, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μουτζούρης, και χθες, «στο λιμάνι Πλωμαρίου, μαζί με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Κορδώνη, στελέχη του φορέα, όπως και τη μελετήτρια κα Μακροπούλου».
Μιλώντας στο «Ε», ο κ. Μουτζούρης μάς μετέφερε την εκτίμηση του κ. Uras για την πύλη της Πέτρας, ότι η λειτουργία της θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Τουρισμός και μετανάστες
Χθες τον κ.  Uras, υποδέχθηκε στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, τον ενημέρωσε για την ιστορία της Λέσβου, αλλά και για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στην οικονομία και στις προοπτικές στενότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας στον τουρισμό. Τομέας που χαρακτηρίστηκε απ’ τον κ. Βουνάτσο ως ένας από τους βασικότερους τομείς ανάπτυξης, δεδομένης της προσπάθειας από πλευράς Δημοτικής Αρχής, για προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων Τούρκων επισκεπτών.


Ο Δήμαρχος έθεσε στον Τούρκο Πρέσβη και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα αυτό, τονίζοντας παράλληλα ότι χρειάζεται συνολικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων κοινού συμφέροντος, για να εξεταστούν συστηματικά οι δυνατότητες επίλυσής τους και από τις δυο πλευρές, σε σταθερές βάσεις, με πολυεπίπεδη συνεργασία και χειροπιαστά αποτελέσματα. «Γιατί έτσι μόνο πατάει σε γερές βάσεις η φιλία, η αλληλοκατανόηση, η δημοκρατία και η ειρήνη στην περιοχή», τόνισε ο κ. Βουνάτσος.


Ο κ. Uras ευχαρίστησε το Δήμαρχο και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αντιπροσωπευτικών δώρων των δυο χωρών. Τον Τούρκο Πρέσβη συνόδευε η σύζυγος του, ενώ στη συνάντηση του με το Δήμαρχο, παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Κατράνης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λέσβου, Γιάννης Τσαμπάνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey