O αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης

Εκφράζει τη… λύπη του

18/12/2012 - 16:02

Χωρίς την παραμικρή αναφορά στη μη υλοποίηση στο παραμικρό των όσων κατά καιρούς έχει εξαγγείλει και που θα διευκολύνουν τη ζωή των ίδιων των παράνομων μεταναστών, αλλά και των τοπικών κοινωνιών που συμβιώνουν με το πρόβλημα της αθρόας άφιξής τους, ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, αναφέρεται με χθεσινή του δήλωση στον πνιγμό τουλάχιστον 21 ανθρώπων.

Χωρίς την παραμικρή αναφορά στη μη υλοποίηση στο παραμικρό των όσων κατά καιρούς έχει εξαγγείλει και που θα διευκολύνουν τη ζωή των ίδιων των παράνομων μεταναστών, αλλά και των τοπικών κοινωνιών που συμβιώνουν με το πρόβλημα της αθρόας άφιξής τους, και της αδυναμίας της Αστυνομίας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, αναφέρεται με χθεσινή του δήλωση στον πνιγμό τουλάχιστον 21 ανθρώπων.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Είκοσι ένας τουλάχιστον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας, επιβαίνοντες σε σκάφος που επιχείρησε να τους μεταφέρει παράνομα από την απέναντι τουρκική ακτή στην Ελλάδα.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την τραγωδία αυτή. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση τυχόν επιζώντων συνεχίζονται αδιάκοπα στην ευρύτερη περιοχή.»

Και συνεχίζει ο κ. Μουσουρούλης:
«Το Λιμενικό Σώμα, με την υποστήριξη δυνάμεων του Frontex, επιχειρεί νυχθημερόν, υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, προκειμένου να αποτρέπει την πρόκληση παρόμοιων τραγικών περιστατικών και να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης στο ανατολικό Αιγαίο, όπου και έχουν μετακινηθεί τα δίκτυα διακινητών.

Η συνεργασία της Τουρκίας στην προσπάθεια εξάρθρωσης των δικτύων αυτών είναι επιτακτικότερη από ποτέ άλλοτε. Αμιγώς αστυνομικής φύσης μέτρα δεν αρκούν για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα. Και αυτό οι εταίροι μας στην Ε.Ε. οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey