«Η συμμετοχή μας στην απεργία δηλώνει την απόφασή μας για την υποστήριξη των δικαιωμάτων μας, δηλώνει την απόφασή μας για συνέχιση του αγώνα για την εξασφάλιση της ζωής που μας αξίζει!!»

Συμμετοχή της ΠΟΑμεΑΒΑ στην Πανελλαδική Απεργία της 6ης Απρίλη 2022

05/04/2022 - 13:30 Ενημερώθηκε 05/04/2022 - 12:32

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου καλεί τους Φορείς – Μέλη της να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Γενική Απεργία, στις 6 του Απρίλη 2022, στηρίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και ειδικότερα των Ατόμων με Αναπηρία και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ, όπως  αυτά περιγράφονται παρακάτω:

«Τα άτομα με αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες οι οικογένειές μας, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι έχουμε πολλαπλά χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια από τις κρίσεις. Τελευταία, συνάδελφοί μας ταλαιπωρήθηκαν πολύ περισσότερο μέσα στην πανδημία με ανείπωτες δυσκολίες αφού ήρθαν αντιμέτωποι με ακόμα πιο σκληρό τρόπο με ένα σύστημα υγείας, που αποκάλυψε σε όλο του το μεγαλείο τα όριά του. Πληρώσαμε με τη χειροτέρευση της κατάστασής μας στο σώμα και στην ψυχολογία μας το εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας και πρόνοιας. Καταλάβαμε καλά ότι όχι μόνο δεν “εξαιρούμαστε” από αυτές τις πολιτικές αλλά  θεωρούμαστε κόστος τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη… Τόσα χρόνια μιλούσαμε με τις θέσεις και τις ανακοινώσεις μας για “τους λίγους”, για “τα κέρδη”, πως τα πληρώναμε με την υγεία και τις ζωή μας. Έρχεται τώρα η ακρίβεια, ο πόλεμος για τα  να αποτελειώσει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους...

Δέκα χρόνια τώρα οι μισθοί, όσων ακόμα από εμάς δουλεύουν, πέρασαν από μνημόνια και δεκάδες περικοπές άμεσες και έμμεσες. Οι συντάξεις αναπηρίας με τους νόμους Κατρούγκαλου και Βρούτση έγιναν φιλοδώρημα. Τα επιδόματα για όσους τα παίρνουν, χαρτζιλίκι και κάποιες οικογένειες καλούνται να ζήσουν μόνο με αυτό, τη στιγμή που πρέπει να πληρώνουμε για φάρμακα, θεραπείες αλλά και να ζήσουμε!!. Πρακτικά τα επιδόματα αναπηρίας αντί να καλύπτουν τις πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν από την αναπηρία στις περισσότερες περιπτώσεις εξασφαλίζουν την επιβίωση του ανάπηρου.

Τα 200€ εφάπαξ της κυβέρνησης και τα 39€ το τρίμηνο για την βενζίνη δεν καλύπτουν ούτε τα παραπάνω που πλήρωσαν οι οικογένειες των ΑμεΑ για το ρεύμα Δεκέμβρη- Γενάρη. Ήδη με τον πληθωρισμό έχει χαθεί πάνω από ένα επίδομα και μία σύνταξη, ενώ το 2022 απ’ ότι φαίνεται υπάρχει κίνδυνος μαζικά οι οικογένειες των ΑμεΑ από τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οδηγηθούν στην απόλυτη εξαθλίωση.

Πρόσφατα έγινε διαδικτυακή σύσκεψη με πρωτοβουλία  φορέων:

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα Σωματεία και τους φορείς, που αγωνίζονται, για να σταθούμε όρθιοι σε αυτές τις συνθήκες. Καλούμε τους συναδέλφους μας, τα ΔΣ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και της χώρας να προβληματιστούν, να δουν το πλαίσιο του αγώνα όχι με βάση τα μάτια των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά με βάση το ρεαλισμό των δικών μας αναγκών.

Καλούμε την ΕΣΑμεΑ, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να υιοθετήσει το πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας. Οι ανάπηροι και οι οικογένειές μας βρίσκονται κυριολεκτικά σε κίνδυνο. Τώρα δεν είναι ώρα να “ρίξουμε τις απαιτήσεις μας”, το αντίθετο! Είναι ώρα διεκδίκησης. Αν εμείς δεν αγωνιστούμε κανείς δεν θα μας σώσει, κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/22.

Ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη μπροστά στις γιορτές του Πάσχα και το καλοκαίρι.

Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή μικρή επιχείρηση , μείωση του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες.

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.

Όχι στο νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της εξαθλίωσης και της εμπορίας των αναγκών μας της ίδιας της ζωής μας. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.

Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, πάσχοντες από άνοια , Alzheimer κ.ά.).

Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€.

Άμεση κατάργηση του νόμου που υποχρεώνει τους ανασφάλιστους να συνταγογραφούν και να προμηθεύονται τα φάρμακά τους μόνο στα Δημόσια νοσοκομεία. Διατήρηση του δικαιώματός τους για συνταγογράφηση σε ιδιώτες γιατρούς και στα φαρμακεία.

Η συμμετοχή μας στην απεργία δηλώνει την απόφασή μας για την υποστήριξη των δικαιωμάτων μας, δηλώνει την απόφασή μας για συνέχιση του αγώνα για την εξασφάλιση της ζωής που μας αξίζει!!»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey