Ραντεβού στην πλατεία Σαπφούς την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Συμμετέχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ

05/04/2022 - 11:00 Ενημερώθηκε 05/04/2022 - 11:34

Το Διοικητικό Συμβούλιο Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, ανακοινώνει την συμμετοχή του στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 προκειμένου, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση να μπει ένα τέλος στην συνεχιζόμενη ακρίβεια της φοροληστείας και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής Περιουσίας. Σημείο συνάντησης των εργαζομένων η πλατεία Σαπφούς στις 11:00 το πρωί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην Απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας αξιοπρεπής μισθούς και όχι μισθούς πείνας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει «γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις, αύξηση και επέκταση στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – καμιά περικοπή- και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού».

Η ανακοίνωση

«Η Απεργία αυτή γίνεται στην σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της γειτονικής χώρας καταπατώντας κάθε έννοιας Δικαίου και με το τίμημα το αίμα αθώων ανθρώπων.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν είχαμε καμία αύξηση στον μισθό μας παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν από τους πετσοκομμένους τους μισθούς (όσα ακόμη έχουν δουλειές ή μισθούς) να πληρώνουν τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα στα  καύσιμα, στο φυσικό αέριο και στα είδη πρώτης ανάγκης για να μην θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρημάτων ομίλων.

Την ίδια στιγμή τραγική είναι η εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Η Κυβέρνηση διαλύει μεθοδικά τις υπηρεσίες των Δήμων ξεπουλάει τα πάντα στους ιδιώτες.

-Η δημιουργία δήθεν «Αναπτυξιακών Οργανισμών» προκειμένου να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν και να τους πληρώνουν όσο θέλουν.

-Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση και διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην αδυναμία εξυπηρέτησης των Δημοτών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΜΕΣΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey