Ενώ σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς περιλαμβάνεται στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου

Συνεχίζεται για 6η ημέρα η φωτιά στην ΔΕ Πολιχνίτου [Vid]

28/07/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 29/07/2022 - 11:55

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 και η φωτιά που ξέσπασε στην Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου το Σάββατο 23 Ιουλίου δεν έχει σταματήσει να καίει ακόμη.  Στο σημείο επιχειρούν, από το πρωί, εναέρια μέσα, ενώ τα επίγεια δεν σταμάτησαν στην διάρκεια της νύχτας.

Οι αναζωπυρώσεις της 27ης Ιουλίου που είχαν σαν αποτέλεσμα να εκκενωθεί για δεύτερη φορά ο οικισμός της Βρίσας.

Το βράδυ που πέρασε πεζοπόρα τμήματα Πυροσβεστών και εθελοντών ανέκοψαν την επέκταση του μετώπου.

Βορείως και νοτίως της Βρίσας υπάρχουν αναζοπυρώσεις, στην περιοχή επιχειρούν εναέρια και επίγεια μέσα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται δυτικά και βορειοδυτικά  σε Βρίσα και Μελαντά, ενώ  ανατολικά και νότια δεν υπάρχει θέμα σύμφωνα με την  Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Όπου υπάρχει πεύκο και υπάρχει αέρας γίνεται εύκολα αναζωπύρωση. Όπου υπάρχει ελιά επιχειρούν οι χερσαίες δυνάμεις  - μόνιμοι και εθελοντές πυροσβέστες, πεζοπόρα, δασοκομάντος -και την παλεύουμε την φωτιά . Στο πεύκο είναι δύσκολο να πλησιάσουμε και επιχειρούν τα εναέρια μέσα» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο πατέρας Θεόδωρος Δεληγιάννης, που είναι 20 χρόνια τώρα εθελοντής πυροσβέστης και βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς αυτής.  

O π. Θεόδωρος Δεληγιάννης που ως εθελοντής πυροσβέστης βοηθάει αυτές τις ημέρες στην κατάσβεσηO π. Θεόδωρος Δεληγιάννης που ως εθελοντής πυροσβέστης βοηθάει αυτές τις ημέρες στην κατάσβεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπονται για σήμερα Πέμπτη δυνατή άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ η Λέσβος σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, περιλαμβάνεται στις περιοχές της κατηγορίας 4 - Πολύ υψηλού  κινδύνου πυρκαγιάς.

Πολύ καλύτερη η εικόνα που παρουσιάζει το βράδυ της 28ης Ιουλίου [20:21 -28/07/2021] η περιοχή Βατερών - Βρίσας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργο Ντίνο δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο.  Πρόσθεσε ότι υπάρχουν δέντρα που καπνίζουν ωστόσο προσεγγίζονται ένα προς ένα για να σβήσουν εντελώς οι εστίες.

*Οι λήψεις είναι από επιχειρήσεις κατάσβεσης που γίνονται όλες αυτές τις ημέρες στην περιοχή

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey