Στη Σκάλα Καλλονής, η άτυπη φάρμα προκαλεί αντιδράσεις

Κόντρα με φόντο… γαϊδουράκια

03/10/2014 - 21:33

Σε άτυπο κέντρο… γαϊδουριών έχει μετατρέψει μια Ελβετίδα με καταγωγή από τη Μυτιλήνη την περιοχή γύρω από το μικρό σπιτάκι που νοικιάζει από την ΑΔΕΛ στη Σκάλα Καλλονής, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, Αντώνη Μαστρογιάννη, ο οποίος θέλει άμεσα να μπει λουκέτο.

Σε άτυπο κέντρο… γαϊδουριών έχει μετατρέψει μια Ελβετίδα με καταγωγή από τη Μυτιλήνη την περιοχή γύρω από το μικρό σπιτάκι που νοικιάζει από την ΑΔΕΛ στη Σκάλα Καλλονής, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, Αντώνη Μαστρογιάννη, ο οποίος θέλει άμεσα να μπει λουκέτο.

Από την πλευρά της, η Μέγκα Κόντρατ, όπως μας είπε, βλέπει ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για το κέντρο αυτό που έχει δημιουργήσει, ιδιαίτερα οι ξένοι τουρίστες, και… ζητά βοήθεια από το Δήμο Λέσβου.

«Φιλοξενώ γέρικα γαϊδούρια και τα ταΐζω από το 2010. Είχα ξεκινήσει στη Σκάλα Ερεσού και στη συνέχεια πήγα στη Σκάλα Καλλονής. Αντί όμως να με βοηθήσουν με το “Donkey Centre” (μ.σ. φάρμα γαϊδουριών), οι τοπικοί παράγοντες μου προξενούν συνέχεια προβλήματα», μας λέει η κ. Κόντρατ.

Τη ρωτήσαμε αν η έκταση στην οποία έχει τοποθετήσει τη φάρμα της, είναι δική της ή αν τη νοικιάζει και μας απάντησε ότι «είναι ένας χώρος που δε χρησιμοποιείται από κανέναν».

Τη ρωτήσαμε, ακόμη, αν έχει συστήσει εταιρεία και μας απάντησε ότι «το κάνω αφιλοκερδώς. Κάποιοι επισκέπτες, κυρίως τουρίστες, μου αφήνουν κάποια χρήματα και είναι οι μόνοι, γιατί για τα σανά και όλες τις τροφές τα βάζω από την τσέπη μου».

«Η κυρία αυθαιρετεί»
Ο αντιδήμαρχος Καλλονής, Ταξιάρχης Βέρρος, εξήγησε στο «Ε» ότι η κ. Κόντρατ έχει νοικιάσει από την ΑΔΕΛ έναν οικίσκο «από τους πέντε που προορίζονταν για να γίνουν κάποτε τουριστικές κατοικίες πριν τον “Καλλικράτη”.

Μετέτρεψε τον οικίσκο σε φάρμα με γαϊδούρια, όπου μπαίνουν και σκύλοι και δαγκώνουν τους περιοίκους. Η κυρία αυθαιρετεί.

Δε γίνεται να έχει νοικιάσει ένα διαμέρισμα και να χρησιμοποιεί το χώρο πέριξ, που είναι και παραθαλάσσιος! Είναι και ήταν ευθύνη τής ΑΔΕΛ που το παραχώρησε και πρέπει να επέμβει άμεσα, ώστε αυτή η παρωδία να λάβει τέλος».

«Παλεύω εδώ και δύο χρόνια»
Αγανακτισμένος είναι ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Αντώνης Μαστρογιάννης, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της τέως δημοτικής Αρχής. «Παλεύω δύο χρόνια και κανείς δε μου δίνει σημασία γι’ αυτό το αίσχος που έχει δημιουργηθεί.

Έχω γίνει αποδέκτης πάρα πολλών παραπόνων. Με ποιο δικαίωμα η κυρία αυτή έκανε περίφραξη στο χώρο του Δήμου; Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουν μαντρωθεί και καμμιά 15αριά γαϊδούρια με 20 σκύλους.

Έχω αναφέρει τα πάντα και στον κ. Ταξείδη, υπεύθυνο της ΑΔΕΛ, και στον κ. Βουνάτσο, με τον οποίο είχαμε επισκεφτεί μαζί το χώρο, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Το πιο ωραίο μέρος της Σκάλας Καλλονής έχει μαζέψει κόπρανα σκύλων και γαϊδάρων!»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey