Σε Μόλυβο, Πέτρα, Άναξο, Αμπέλια, Τάρτι και Σταυρό

Δημοπρατούνται κι άλλες πλαζ

27/06/2014 - 20:13

Μπορεί ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού να τελειώνει, η διαδικασία όμως των δημοπρασιών για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας συνεχίζεται απ’ το Δήμο Λέσβου, που προχωρά στην εκμίσθωση συγκεκριμένων χώρων σε έξι περιοχές του νησιού.

Μπορεί ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού να τελειώνει, η διαδικασία όμως των δημοπρασιών για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας συνεχίζεται απ’ το Δήμο Λέσβου, που προχωρά στην εκμίσθωση συγκεκριμένων χώρων σε έξι περιοχές του νησιού.

Με νέα διακήρυξη του Δήμου, δημοπρατούνται, βάσει και των όρων που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή, τμήματα αιγιαλού και παραλίας για την τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων, τη λειτουργία τροχήλατων αναψυκτηρίων, όπως και για την εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Θυμίζουμε ότι με τις πρώτες δημοπρασίες υπήρξαν πλαζ για τις οποίες σημειώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το μίσθωμα που θα μοιραστούν από μισά Δήμος και Δημόσιο, σε κάποιες απ’ αυτές να ξεπεράσει ακόμη και τις 20.000 ευρώ για τη φετινή θερινή σαιζόν.

Θέσεις σε έξι παραλίες
Οι χώροι που δημοπρατούνται, είναι:
- Στην περιοχή παραλίας οικισμού Τάρτι, για τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, θαλάσσιων σπορ κ.λπ., 11 τ.μ.
- Στη θέση ξενοδοχείου «Olive Press» στο Μόλυβο, 39 τ.μ. για την τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής κανό, θαλάσσια ποδήλατα, θαλάσσια σπορ κ.λπ.
- Στην περιοχή παραλίας Πέτρας, για τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων-ανάκλιντρων,150 τ.μ.
- Στην περιοχή παραλίας Ανάξου, για τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, θαλάσσιων σπορ κ.λπ., 50 τ.μ.
- Στην περιοχή Αμπέλια Σκουτάρου, για τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων-ανάκλιντρων, 100 τ.μ.

- Για τοποθέτηση τροχήλατων καντινών (αυτοκινούμενων ή μη) εφοδιασμένων με κατάλληλη άδεια λειτουργίας (καντίνα), χώρος 30 τ.μ. στην περιοχή Σταυρού Πολιχνίτου. Στο χώρο αυτό μπορεί να τοποθετηθεί αρθρωτό ξύλινο δάπεδο και σκιάδα για την αναμονή του κοινού, ενώ δε δύναται ο ενοικιαστής να αναπτύξει στον ίδιο χώρο τραπεζοκαθίσματα.
- Για τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων-ανακλίντρων, ομοίως στην παραλία Σταυρού Πολιχνίτου, 100 τ.μ.

Η δημοπρασία θα είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Μυτιλήνης, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, στις 8:30 το πρωί.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται για τη θερινή περίοδο και θα διαρκέσει από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2014, χωρίς δυνατότητα παράτασης της διάρκειάς της.

Δε γίνονται δεκτοί στη δημοπρασία όποιοι (πλειοδότες και εγγυητές) έχουν κηρυχθεί έκπτωτοι από συναφή δημοπρασία του Δήμου Λέσβου εντός της τελευταίας τριετίας.

Το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (ελάχιστο μίσθωμα περιόδου) ορίζεται για κάθε ένα τμήμα από 50 έως 500 ευρώ, αναλόγως του χώρου και της περιοχής.

Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από τα Γραφεία Οικονομικών Θεμάτων των Δημοτικών Ενοτήτων Γέρας, Μήθυμνας, Πέτρας και Πολιχνίτου, καθώς και από το Τμήμα Εσόδων του Δήμου Λέσβου, στο Δημαρχείο Μυτιλήνης, στο δεύτερο όροφο. Τηλέφωνο: 22513 50563.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey