Ξεκινά από Δευτέρα

Άναψε το πράσινο φως για το πρόγραμμα ανακύκλωσης

22/11/2013 - 14:20

Από αυτήν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θ’ αρχίσουν να τοποθετούνται κάδοι ανακύκλωσης σε διάφορες περιοχές της Μυτιλήνης, για να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανακύκλωσης που στόχο έχει τη μείωση του όγκου σκουπιδιών στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων κατά 30%.

Από αυτήν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θ’ αρχίσουν να τοποθετούνται κάδοι ανακύκλωσης σε διάφορες περιοχές της Μυτιλήνης, για να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανακύκλωσης που στόχο έχει τη μείωση του όγκου σκουπιδιών στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων κατά 30%.

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη χωροταξική μελέτη που εκπονήθηκε από την ειδική περιβαλλοντολόγο του Δήμου Λέσβου Γεωργία Μπλέτσα, οι κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν στην Επάνω Σκάλα, το Κιόσκι, του Καλαμάρη, το Συνοικισμό, την προκυμαία, την Αγία Ειρήνη, το Λαζαρέτο, την Πλατεία Αλυσίδας, το Φανάρι, την Αγίου Κωνσταντίνου, το γήπεδο, τον Άγιο Ιωάννη τον Καλυβίτη, την Καλλιθέα, τη Χρυσομαλλούσα και τη Σουράδα.
Περιμετρικά της Μυτιλήνης θα τοποθετηθούν σε Κουμκό, Χάλικα, Ακλειδιού, Ακρωτήρι, Κράτηγο, Βαρειά και στους οικισμούς Ταξιάρχες, Αγία Μαρίνα, Παναγιούδα, Πάμφιλα και Μόρια.

Να θυμίσουμε ότι οι 300 μπλε κάδοι που θα βρίσκονται σε λίγες ημέρες στις γειτονιές της Μυτιλήνης, δωρίστηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), ενώ το επόμενο διάστημα θα δοθούν στο Δήμο από την ίδια εταιρεία άλλοι 500 κάδοι, οι οποίοι προορίζονται για τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Μάλιστα, μαζί με τους κάδους είχε παραδοθεί στο Δήμο απορριμματοφόρο όχημα αξίας 72.000 ευρώ και αναμένεται να δοθεί ακόμα ένα το επόμενο διάστημα από την ΕΕΑΑ ,εταιρεία που θα αξιοποιεί τα προϊόντα ανακύκλωσης.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, οι γραφειοκρατικού τύπου υποθέσεις που εκκρεμούσαν, έχουν τακτοποιηθεί και με την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των εργατών, το πρόγραμμα τίθεται σε εφαρμογή καθώς σημαντικό κομμάτι για να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, όπως τόνισε, ήταν τα χέρια που χρειάζονταν, τα χέρια των εργατών καθαριότητας.

Όσον αφορά στη συλλογή των σκουπιδιών, διευκρινίζεται ότι αυτή συνδέεται με τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε κάθε γειτονιά, οι οποίες θα καταγράφονται.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι από τους κατοίκους της πόλης και κατ’ επέκταση του νησιού εξαρτάται το αν θα στεφθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα με επιτυχία, καθώς εκείνοι είναι που θα κάνουν την ανακύκλωση, γι’ αυτό και ζήτησε να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Στόχος όλων σε πρώτη φάση είναι να επεκταθεί ο χρόνος ζωής τού ΧΥΤΑ, που εξ αιτίας του όγκου σκουπιδιών που συγκεντρώνεται σε αυτόν, μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Σε δεύτερο επίπεδο, αυτό που επιχειρείται, είναι να μείνει το νησί καθαρό, πράγμα που αν μη τι άλλο ενδιαφέρει όλους τους Λέσβιους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey