Ζημιά στον αγωγό αποχέτευσης δημιούργησε προσωρινά προβλήματα στην πλαζ «Τσαμάκια»

Γιαλό, γιαλό… με λύματα

10/09/2013 - 16:44

Προβλήματα στη λειτουργία τής πλαζ, που όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα, δημιούργησε βλάβη στον αγωγό αποχέτευσης, ο οποίος σήμερα με τη βοήθεια της ΔΕΥΑΛ αποκαθίσταται.

Προβλήματα στη λειτουργία τής πλαζ, που όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα, δημιούργησε βλάβη στον αγωγό αποχέτευσης, ο οποίος σήμερα με τη βοήθεια της ΔΕΥΑΛ αποκαθίσταται. Απ’ την Παρασκευή το μεσημέρι που εντοπίστηκε η ζημιά, έως και χθες, τα Τσαμάκια που συνδέονται με το δίκτυο αποχέτευσης μέσω αγωγού μήκους 200 περίπου μέτρων, εξυπηρετήθηκαν από ιδιωτικό όχημα εκκένωσης βόθρων. Για αρκετές ώρες, όμως, έως ότου γίνει αντιληπτό το πρόβλημα, και με τη βοήθεια των νοτιάδων που έπνεαν, κάποιες ποσότητες λυμάτων βγήκαν κι έπλεαν στην παραλία, οδηγώντας αναγκαστικά σε διακοπή τη λειτουργία τής πλαζ.

Εδώ και 25 περίπου χρόνια η αποχέτευση των εγκαταστάσεων της πλαζ, όπως είπε μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Α.Ε., Αριστείδης Ταξείδης, γίνεται μέσω αγωγού που συνδέει το στεγανό βόθρο τής πλαζ με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού, στο Κιόσκι, μπροστά απ’ τη Λέσχη Αξιωματικών. Η μεταφορά των αποβλήτων γίνεται με τη βοήθεια μοτέρ, που στέλνει σε αρκετά μεγάλο ύψος τα λύματα.

Λίγο πριν το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής, υπήρξε βλάβη σε κάποιο σημείο του αγωγού, με αποτέλεσμα η στάθμη του στεγανού βόθρου να ανέβει, τα λύματα να υπερχειλίσουν στο δίκτυο ομβρίων και τελικά έως ότου εντοπιστεί τι έχει συμβεί, μικρή ποσότητα όπως είπε ο κ. Ταξείδης, να καταλήξει στη θάλασσα. Επειδή μάλιστα έπνεαν νοτιάδες, η ποσότητα αυτή επέστρεψε στη στεριά κι έγινε αντιληπτή απ’ τους λουομένους.

«Αμέσως διεκόπη η λειτουργία τής πλαζ και φυσικά η άντληση του βόθρου με το μοτέρ και ειδοποιήσαμε ιδιωτικό όχημα εκκένωσης βόθρων, που βοήθησε στην αποκατάσταση της όλης κατάστασης», ανέφερε ο κ. Ταξείδης, συμπληρώνοντας ότι η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε και το Σάββατο, όπως και την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ σήμερα αναμένεται να επιδιορθωθεί η βλάβη με τη βοήθεια της ΔΕΥΑΛ.

«Ευτυχώς πήραμε εγκαίρως είδηση τι είχε συμβεί και αποφύγαμε τα χειρότερα, ενώ βοήθησε το γεγονός ότι γύρισαν και οι άνεμοι σε βοριάδες, οπότε η όποια - επαναλαμβάνω - μικρή ποσότητα λυμάτων είχε πέσει στη θάλασσα, απομακρύνθηκε αμέσως», ανέφερε ο κ. Ταξείδης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey