Ζημιές σε σπίτι στο Πλωμάρι

Φωτιά από σβηστό τζάκι

20/03/2015 - 14:28

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά που προκλήθηκε σε σπίτι στο Πλωμάρι καταστρέφοντας μέρος του σαλονιού και ηλεκτρικές συσκευές.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά που προκλήθηκε σε σπίτι στο Πλωμάρι καταστρέφοντας μέρος του σαλονιού και ηλεκτρικές συσκευές.

Ευτυχώς η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την εξάπλωσή της στα υπόλοιπα δωμάτια αλλά και στον επάνω όροφο της διώροφης κατοικίας.

Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και μόλις 300 μέτρα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο βρίσκεται η διώροφη κατοικία, η οποία χθες υπέστη ζημιές περίπου 5.000 ευρώ από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εσωτερικό του ισογείου. Χθες στις 11:00 κι ενώ η 60χρονη κάτοικος του σπιτιού βρισκόταν στην αυλή αντιλήφθηκε να βγαίνουν καπνοί από το χώρο του σαλονιού.

Η γυναίκα αμέσως φώναξε βοήθεια και γείτονες κάλεσαν την πυροσβεστική. Η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο χώρο του καθιστικού δεν εξαπλώθηκε στα άλλα δωμάτια, ωστόσο έκαψε τα έπιπλα του σαλονιού, κάποιες ηλεκτρικές συσκευές και τη μοκέτα.

Η φωτιά ξεκίνησε από το χώρο του τζακιού χωρίς όμως αυτό να είναι αναμμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες η συσκευή που διανέμει ζεστό αέρα από το τζάκι βραχυκύκλωσε και έπιασε φωτιά.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στον καναπέ και στην πολυθρόνα του σαλονιού που βρίσκονταν κοντά στη συσκευή. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος τρία οχήματα με έξι πυροσβέστες.

Φωτιά στην Αγία Μαρίνα
Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε πρανές οδού στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας, στην είσοδο του χωριού.

Η φωτιά ξέσπασε στις 10:00 το βράδυ και έσβησε περίπου μισή ώρα αργότερα με την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού έκαψε μικρή έκταση με χόρτα.

Η εκδοχή να ξέσπασε από κάποιο τσιγάρο που πετάχτηκε από διερχόμενο όχημα φαίνεται να έχει αποκλειστεί από τους πυροσβέστες.

Πιθανότερο θεωρείται στην περιοχή να υπήρχαν υπολείμματα καύσης τα οποία αναζωπυρώθηκαν.

Στο συμβάν έλαβαν μέρος δυο οχήματα με τέσσερις άντρες καθώς και το εθελοντικό όχημα του Δήμου Μυτιλήνης με δύο άνδρες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey