Λαμπάδιασαν καμινάδες, μια αποθήκη και μια κουζίνα

13/01/2015 - 13:59

Στις φλόγες παραδόθηκε αποθήκη σε αγρόκτημα στην Αγία Μαρίνα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Στις φλόγες παραδόθηκε αποθήκη σε αγρόκτημα στην Αγία Μαρίνα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο κτίσμα, ενώ καταστράφηκαν γεωργικά μηχανήματα που υπήρχαν εντός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταστράφηκε και ποσότητα λαδιού που αποθήκευε εκεί ο ιδιοκτήτης.

Τα αίτια της πυρκαγιάς στην αποθήκη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος επτά πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Μικρής έκτασης ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε στην κουζίνα σε μονοκατοικία σε πάροδο της οδού Ευαγγελιστρίας, τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από το χώρο της κουζίνας χωρίς να επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι.

Επικρατέστερη εκδοχή είναι να ξεχάστηκε κάποια εστία της κουζίνας αναμμένη και το σκεύος που υπήρχε πάνω σε αυτή, αναφλέγηκε.

Άλλα δύο περιστατικά με καμινάδες που αναφλέγηκαν σημειώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα σε σπίτια στο Βουναράκι και στο Ακλειδιού.

Και στα δύο περιστατικά δε χρειάστηκε παρέμβαση πυροσβεστών, αφού οι φωτιές έσβησαν λίγα λεπτά αφότου εκδηλώθηκαν.

Είναι ένα ακόμα περιστατικό με καμινάδα από αυτά που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες και τα οποία οφείλονται στην ελλιπή συντήρηση των τζακιών.

Αναμενόμενο χαρακτήρισε τον αριθμό των περιστατικών με τις φλεγόμενες καμινάδες ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Λευτέρης Ελευθεριάδης, σημειώνοντας πως γίνεται εκτεταμένη χρήση τζακιών τις τελευταίες χρονιές.

Η συνεχής χρήση του τζακιού σε συνδυασμό με την παράληψη του καθαρισμού της καμινάδας είναι η αιτία της ανάφλεξης.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η επέκταση της φωτιάς σε περίπτωση που η καμινάδα έρχεται σε επαφή με ξύλινα στοιχεία της σκεπής ή άλλα τμήματα του σπιτιού (π.χ. πατώματα).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey