Στο δρόμο βρέθηκαν μέσα σε μια στιγμή οι ιδιοκτήτες τους. Με εγκαύματα γλύτωσε 87χρονη που το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς

Στάχτη δυο σπίτια στο Κάτω Τρίτος

03/07/2013 - 14:46 Ενημερώθηκε 11/12/2023 - 15:29

Κάηκαν ολοσχερώς χτες το πρωί δύο σπίτια στο χωριό Κάτω Τρίτος, από φωτιά που εκδηλώθηκε στο ένα από αυτά και επεκτάθηκε μετά από λίγο στο δεύτερο. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν οι ιδιοκτήτες τους στο δρόμο, ενώ μια από αυτούς, μια 87χρονη γριούλα, κινδύνευσε σοβαρά, σώθηκε ωστόσο και τελικά μεταφέρθηκε στο Γηροκομείο, όπου νοσηλεύεται με ελαφρά εγκαύματα.

Κάηκαν ολοσχερώς χτες το πρωί δύο σπίτια στο χωριό Κάτω Τρίτος, από φωτιά που εκδηλώθηκε στο ένα από αυτά και επεκτάθηκε μετά από λίγο στο δεύτερο. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν οι ιδιοκτήτες τους στο δρόμο, ενώ μια από αυτούς, μια 87χρονη γριούλα, κινδύνευσε σοβαρά, σώθηκε ωστόσο και τελικά μεταφέρθηκε στο Γηροκομείο, όπου νοσηλεύεται με ελαφρά εγκαύματα.

Ορατοί με γυμνό μάτι ήταν από τη διασταύρωση της Γέρας οι καπνοί από τη φωτιά σε σπίτι 87χρονης στο Κάτω Τρίτος, που δεν άργησε να επεκταθεί σε διπλανό σπίτι. Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η φωτιά από τους κατοίκους του χωριού, κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, «που έσπευσε αμέσως με πέντε αυτοκίνητα και 14 άνδρες», όπως είπε στο «Ε» ο υποπυραγός Γρηγόρης Λύρας, που ήταν χτες το πρωί στο συμβάν.

Δυσκολίες πρόσβασης
Βέβαια η πρόσβαση στα δύο σπίτια δεν ήταν εύκολη, δεδομένου ότι στο Κάτω Τρίτος γίνονται έργα για το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού.

Έτσι τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα έμειναν στο πλησιέστερο στη φωτιά σημείο και τα στελέχη της Πυροσβεστικής άπλωσαν πυροσβεστικούς σωλήνες μέχρι το σπίτι της 87χρονης.

Ο κ. Ευρυβιάδης Σταυρινός και η σύζυγός του, Μαρία, χθες το πρωί, απαρηγόρητοι

Να αναφέρουμε εδώ ότι η 87χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται, καθώς έφερε εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια.

Οι λόγοι για τους οποίους ξέσπασε η πυρκαγιά παραμένουν ακόμη άγνωστοι, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους που έμεναν στην άλλη πλευρά του χωριού και είδαν τους καπνούς. Αμέσως πήγαν στο σπίτι της 87χρονης για να προσφέρουν βοήθεια, αλλά εκείνη, σύμφωνα με μαρτυρίες αρνούνταν να ανοίξει την εξώπορτα, καθώς έλεγε πως μπορούσε να τη σβήσει μόνη της. Ωστόσο άλλαξε στάση όταν η κατάσταση είχε βγει εκτός ελέγχου και η φωτιά είχε επεκταθεί σε διπλανό σπίτι.

Σωλήνες άπλωσαν στελέχη της Πυροσβεστικής για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, αφού λόγω έργων και της στενότητας του δρόμου, δεν μπορούσαν να την πλησιάσουν με τα πυροσβεστικά οχήματα

Σημειώνεται πως ούτε η κ. Μαρία Σταυρινού, που μένει στο γειτονικό σπίτι και βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα, αντιλήφθηκε εγκαίρως την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει ακριβώς δίπλα. Όταν το κατάλαβε, ήταν πλέον αργά. Ο σύζυγός της και ο γιος της, Ευρυβιάδης και Γιώργος Σταυρινός, πήγαν στο σπίτι μετά από ώρα, αφού είδαν τους καπνούς.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περισσότερων κατοίκων, η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε μόνη, αποκομμένη από τους κατοίκους του χωριού και τους συγγενείς της, ακόμα και από τα παιδιά της, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε και πάλι προκληθεί φωτιά στο σπίτι της. Τότε είχε καταφέρει να τη σβήσει μόνη της. Αρκετοί κάτοικοι του Κάτω Τρίτους υποστήριξαν ότι η γυναίκα αυτή έπρεπε να τυγχάνει ειδικής φροντίδας.


Ό,τι έμεινε από το σπίτι της 87χρονης, απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά

Στο δρόμο…
Αποτέλεσμα της χθεσινής φωτιάς ήταν να καούν εντελώς τα δύο σπίτια και οι ιδιοκτήτες τους να βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο. Η κ. Μαρία Σταυρινού μονολογούσε «για το κακό που τη βρήκε», εκφράζοντας την απόγνωσή της, αφού εν ριπή οφθαλμού καταστράφηκαν όλα τα υπάρχοντα της οικογένειάς της.

Συνταξιούχοι τού ΟΓΑ, εκείνη και ο σύζυγός της, δηλώνουν ανήμποροι να αποκαταστήσουν τις ζημιές. «Με τι λεφτά να το φτιάξουμε;», έλεγαν χαρακτηριστικά. Τα περισσότερα υπάρχοντά τους κάηκαν στο πέρασμα της φωτιάς. Αυτό που έχει απομείνει, όπως είπε στο «Ε» ο κ. Ευρυβιάδης Σταυρινός, είναι οι τοίχοι και τα ρούχα που φοράνε. Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, οι ελάχιστες οικονομίες τους, δεν υπάρχουν πια.

Οι ίδιοι εκφράζουν την απελπισία τους, αφού δεν ξέρουν ούτε τι θα κάνουν ούτε που θα κοιμούνταν καν χθες το βράδυ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey